Fenerbahçe'de yönetim golcü arayışını sürdürüyor ama forvetlerin üretkenliğinde sıkıntı yok. Sarı-lacivertlilerde asıl sıkıntı savunma hattı. Kanarya’nın şu ana dek oynadığı 5 resmi maçta bu durum apaçık ortada. Valencia 2, Serdar Dursun ve Berisha şu ana dek 1’er kez gol attı. Kanarya’nın toplam 8 golünün 4’ünde forvetlerin imzası var. Bu rakamlar hücum oyuncularının performans olarak sınıfı geçtiğini gösteriyor.

SZALAI YALNIZ KALDI

Savunmaya baktığımızda ise durum iç açıcı değil. Kim Min Jae’nin Napoli’ye transfer olması ve Serdar Aziz’in sakatlığı nedeniyle Attila Szalai, tek başına kaldı. Lemos veya bir başka isimle birlikte görev yapan Szalai’li savunma S.O.S veriyor. Fenerbahçe, 5 maçta kalesinde 6 gol gördü. Geçen hafta Süper Lig’e yeni yükselen Ümraniyespor'un 3 gol atması en önemli etken.

MAXI GOMEZ YOLA ÇIKTI

Kanarya'da santrfor transferi gerçekleşmek üzere. Yönetim, Valencia’dan Maxi Gomez’de karar kıldı. İspanya’da bulunan yönetici Selahattin Baki, 25 yaşındaki Uruguaylı forveti yıllık 2.5 milyon Euro karşılığında ikna etti. 12 milyon Euro talep eden Valencia’ya 8 milyon Euro’luk bir teklif yapıldı. İspanyollar rakama zam isterken Fenerbahçe cephesi, sonraki satıştan yüzde 20 pay önerisinde bulundu. Anlaşma sağlandı ve transferin açıklanması an meselesi.