AVRUPA Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, Çek rakibi Slovacko’yu konuk edecek. Dinamo Kiev yenilgisiyle Şampiyonlar Ligi’ne veda eden sarı-lacivertliler, Avrupa Ligi gruplarına kalmak istiyor. Bunun için de hedef, ilk maçtan play-off turunu garantileyecek farklı bir galibiyet almak... Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak karşılaşma Exxen'den canlı yayınlanacak. Sarı-lacivertli ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına elenerek, yoluna UEFA Avrupa Ligi elemelerinden devam etmek zorunda kalmıştı. Fenerbahçe, 11 Ağustos'ta deplasmanda oynanacak rövanş mücadelesi öncesinde seyircisi önünde avantajlı bir skor elde etmeyi hedefliyor.

EKSİKLER GÖZE ÇARPIYOR

Temsilcimizde sakat Altay ve Mert Hakan, listede olmayan İrfan Can, Serdar Aziz ve Joao Pedro dışında kırmızı kart cezalısı İsmail Yüksek de forma giyemeyecek. Bu oyuncuların yanı sıra yeni transfer Tiago Çukur ile kadroda düşünülmeyen Steven Caulker, Max Meyer ve Mbwana Samatta da listeye eklenmedi. Diz travması tespit edilen Altay Bayındır bugün Slovacko karşısında kadroda olmayacak. Onun yerine 19 yaşındaki file bekçisi Osman Ertuğrul Çetin görev alacak. Ertuğrul ilk kez Avrupa kupalarında oynayacak. 16 yaşındaki Furkan Onur Akyüz ise ilk yedek olacak. Öte yandan Dimitris Pelkas ile Marcel Tisserand da teknik heyet kararıyla kadroda bulunmadı. Tedavisi devam eden Mert Hakan Yandaş da listeden çıkarıldı. İŞTE FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL 11'İ:

AVRUPA KUPALARINDA 243'ÜNCÜ MAÇ

Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 243’üncü maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler geride kalan periyotta 87 galibiyet, 103 mağlubiyet ve 52 beraberlik yaşadı.

KUPA 2'DE 125. MAÇ

Fenerbahçe, eski adıyla UEFA Kupası, yeni adıyla ise UEFA Avrupa Ligi'nde 125. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler daha önce bu kulvarda oynadığı 124 müsabakada 52 galibiyet, 30 beraberlik ve 42 mağlubiyet yaşadı. Fenerbahçe rakip filelere 167 gol gönderirken, kalesinde 160 gol gördü. Sarı-lacivertliler, yeni adıyla UEFA Avrupa Ligi'nde ise 70 maça çıktı. Bu müsabakalarda 34 galibiyet, 20 beraberlik ve 16 yenilgi yaşayan Fenerbahçe, 95 gol atarken, kalesinde 69 gol gördü.