Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray ile Altay karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda oynanan mücadele 2-2 sona erdi. Altay'ın 17. dakikada Cesar Pinares ile attığı gole Galatasaray, 34. dakikada Halil Dervişoğlu ile karşılık verdi.

CÜNEYT ÇAKIR VAR'DAN İZLEDİ VE PENALTI DEDİ

Galatasaray, 79. dakikada Mbaye Diagne'nin kafa vuruşuyla attığı golle öne geçti. Sarı kırmızılı ekip Diagne ile birlikte bu sezon ilk kez kornerden gol bulmuş oldu. Altay, 85. dakikada penaltı kazandı. Karamoko Bamba, kazanılan penaltı vuruşunu 86. dakikada gole çevirdi ve maça eşitliği getirdi. Mücadelenin 83. dakikasında Altay'ın kullandığı köşe vuruşunda İbrahim Öztürk'ün yaptığı kafa vuruşu Berkan Kutlu'dan geri döndü. Pozisyonun ardından Altaylı futbolcular penaltı itirazında bulundu. VAR uyarısı sonrasında pozisyonu izleyen hakem Cüneyt Çakır, penaltı noktasını gösterdi. 85. dakikada penaltıyı kullanan Bamba, topu ağlarla buluşturdu.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Sosyal medyada büyük tartışmalara neden olan o pozisyon için hakem Cüneyt Çakır'a yoğun tepki geldi. Pozisyonun penaltı ile alakası olmadığını savunan sarı kırmızılılar özellikle Twitter'dan yaptıkları paylaşımlarla tepkilerini dile getirdi. İşte o pozisyon ile ilgili yapılan yorumlar:
  • Rıdvan Dilmen: "Penaltı pozisyonunda Bahattin Şimşek bizim görmediğimiz bir açı mı görüyor acaba, ne oluyor? Penaltı eğer o kadar netse 5 saniyede görür verirsin. Bu kadar bakılacak bir durum varsa kafanda bir soru işareti vardır. Benim ölçülerimle asla ve asla penaltı değil."
  • Rıdvan Dilmen: "Necati Hoca ya da Selçuk Hoca çok pozisyona girdik diyecektir ama bu, bildiğimiz Galatasaray değil. Hakem maçın önüne geçti. Cüneyt Çakır ve ekibi berbat bir maç yönetti."
  • Ahmet Çakar: Türk hakemliği can çekişiyor. Sen de böylesi penaltıyı verirsen diğerleri ne yapmaz Cüneyt. Vücuttan seken , yarım metre mesafeden nasıl penaltı. Yazıklar olsun size.
  • Bir oyuncunun kendi kafasından seken topu nasıl penaltı olabilir? Bu kararı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır verdi.
  • Berkan’ın vücudundan seken top koluna geliyor ve buna penaltı çalınıyor. Futbol Türkiye de Galatasaray’a karşı oynanan bir oyundur.
  • Böyle penaltı mı olur. Uzaktan yakından alakası yok. Bu penaltı ise ilk yarıdaki İbrahim eline değen yüz kere penaltı.
  • Kafayı yememek elde değil. Galatasaray lehine olursa kol açık, vücuttan sekmeyen penaltı değil aleyhine olunca kol kapalı vücuttan seken penaltı.
  • Pozisyonun sonunda Cüneyt Çakır'a dikkat edin ısrarla devam diyor ve el hareketiyle penaltı yok diyor. Ama VAR hakemi artık yukarıdan neler söylüyorsa zor bela izliyor uzun uzun sonra olmayan penaltıyı veriyor. Bu normal bir iş değil. Organize bilinçli ve kasten.