UEFA Avrupa Ligi E Grubu beşinci maçında Galatasaray sahasında karşılaştığı Fransız ekibi Olimpik Marsilya’yı 4-2 mağlup etti. Bu sonucun ardından gruptan çıkmayı garantileyen sarı-kırmızılılar Avrupa’daki yenilmezliğini de sürdürdü. Aslan UEFA Avrupa Ligi'nde 5. maçların ardından 3 galibiyet, 2 beraberlikle 11 puan elde etti. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde PSV’ye mağlup olduktan sonra 4 UEFA Avrupa Ligi eleme maçı, 5 de UEFA Avrupa Ligi grup müsabakasında rakiplerine mağlup olmadı. Sarı-kırmızılılar, oynadığı 9 karşılaşmada 5 galibiyet, 4 beraberlik elde etti.

BABEL BU SEZON SİFTAH YAPTI

Hollandalı futbolcu Ryan Babel de rakip fileleri havalandırdı. Mücadelenin 82. dakikasında Kerem Aktürkoğlu’nun yerine oyuna dahil olan Babel, 83. dakikada rakibin arkasına iyi sarktı ve kaleci Pau Lopez ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 34 yaşındaki futbolcu böylece bu sezonki ilk golünü attı.

FEGHOULI 4. GOLÜNÜ ATTI

Mücadeleden sarı-kırmızılılar adına 3. golü Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli kaydetti. Mücadelenin 64. dakikasında sahneye çıkan Feghouli, sol kanattan içeriye giren Kerem’in verdiği pasta arka direkte meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. 31 yaşındaki futbolcu bu sezonki gol sayısını da 4’e çıkardı. Feghouli bu sezon UEFA Avrupa Ligi gruplarında üst üste 2. golünü kaydederken, 1’er de UEFA Avrupa Ligi elemeleri ve Süper Lig’de de gol sevinci yaşadı. Başarılı futbolcu, Alexandru Cicaldau’nun golünde de pası veren futbolcuydu. Mücadeleye 11’de başlayan Sofiane Feghouli, 82. dakikada yerini Christian Luyindama’ya bıraktı.