Süper Lig’de zirvenin gerisinde kalan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ndeki hedefine kilitlendi. E Grubu’nda lider durumda olan Cimbom, İstanbul’da 1-0 yendiği Lazio’ya konuk olacak. Temsilcimiz, galibiyet ya da beraberlik halinde grubu zirvede tamamlayacak. Galatasaray, lider bitirirse Avrupa Ligi’nde Mart 2022’ye kadar maç yapmayacak, yoluna son 16 turundan devam edecek. İkinciler ise Şampiyonlar Ligi’nde gruplarını üçüncü bitiren takımlarla şubat ayında play-off turu oynayacak.

TERİM TAKIMIN BAŞINDA

Galatasaray'da durumu en çok merak edilen isim Fatih Terim... Mide sorunu yaşadığı için önceki gün hastanelik olan Terim, doktorlardan yeşil ışık aldı ve takımla birlikte İtalya’ya gitti. Cimbom’da Arda, Boey ve koronapozitif olan Cicaldau forma giyemeyecek. Lazio’da, takımın en golcüsü İmmobile’nin devam eden sakatlığı nedeniyle oynaması beklenmiyor. Gruptaki diğer maçta Marsilya, Lokomotiv Moskova’yı ağırlayacak. Buradan çıkacak skor, yoluna Konferans Ligi playoff turunda devam edecek takımı belirleyecek.
  • Muhtemel 11'ler
  • Lazio: Reina, Lazzari, Felipe, Acerbi, Hysaj, Milinkovic, Lucas, Alberto, Anderson, Pedro, Zaccagni.
  • Teknik Direktör: Maurizo Sarri
  • Galatasaray: Muslera, Yedlin, Marcao, Nelsson, Aanholt, Berkan, Taylan, Feghouli, Morutan, Kerem, Diagne.
  • Teknik Direktör: Fatih Terim

LİDERLİK DE ÖNEMLİ GALİBİYET DE

Galatasaray liderlik, Fenerbahçe ise prestij peşinde ancak galibiyet, hem ülke puanı hem de para ödülü açısından önemli. Avrupa Ligi’nde galibiyetlere 630 bin Euro, beraberliklere ise 210 bin Euro veriliyor. 3.1 milyon Euro’luk grup katılım bedeli dışında şimdiye kadar Cimbom 2.31 milyon Euro, Kanarya 1.05 milyon Euro başarı primi hak etti. Galatasaray, grubu lider bitirirse 1.1 milyon Euro birincilik ödülü ile 1.2 milyon Euro’luk son 16 turuna katılım payı daha alacak. [old_news_related_template title="Fatih Terim: Döndükten sonra ameliyat olabilirim" desc="Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Avrupa Ligi'nde oynanacak Lazio maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında önemli mesajlar verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/08/iecrop/depophotos_17337675-1_16_9_1638984513.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/fatih-terim-dondukten-sonra-ameliyat-olabilirim-6815806/"] [old_news_related_template title="Fenerbahçe, Frankfurt maçında ilk peşinde!" desc="Fenerbahçe, Avrupa Ligi'ndeki son maçında Eintrachr Frankfurt'a karşı ilk iç saha galibiyetinin peşinde." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/09/iecrop/depophotos_17315960_16_9_1639034389.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/fenerbahce-frankfurt-macinda-ilk-pesinde-6816566/"]