Galatasaray, arka arkaya 2 KAP bildirimi ile transfer duyurdu... Sergio Oliveira ve Fredrik Midtsjö'nün ardından Arsenal'den Lucas Torreira transferi resmi açıklama geldi. Sarı kırmızılı kulüp yarım saat sonra Napoli'ye veda eden Dries Mertens transferini de duyurdu.

VARAN 1 TORREIRA

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirimde bulunan Galatasaray, Uruguaylı yıldız Lucas Torreira transferi için görüşmelere başlandığını duyurdu. Galatasaray'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Profesyonel futbolcu Lucas Sebastian Torreira Di Pascua’nın kulübümüze transferi konusunda, futbolcu ve kulübü The Arsenal Football Club PLC ile resmi görüşmelere başlanmıştır."

VARAN 2 MERTENS

Uzun yıllar forma giydiği Napoli'ye veda eden serbest statüdeki oyuncu Mertens'in transferi için KAP'a yapılan bildirimde şu ifadelere yer verildi. ''Profesyonel futbolcu Dries Mertens’in kulübümüze transferi konusunda, futbolcu ile resmi görüşmelere başlanmıştır.''

30 MİLYON EURO'YA TRANSFER EDİLMİŞTİ

Galatasaray'ın Lucas Torreira transferi için Arsenal’e bonservis bedeli olarak 5.5 milyon sterlin ödemesi bekleniyor. Defansif orta saha oyuncusu 2019’da Arsenal’in eksi teknik direktörü Unai Emery tarafından yaklaşık 30 milyon euro bedelle transfer edilmişti. Mikel Arteta’nın göreve gelmesinden sonra forma şansı bulamayan Uruguaylı futbolcu, son iki sezonu Fiorentina ve Atletico Madrid’de kiralık olarak geçirdi.

MERTENS'E 1+1 YILLIK SÖZLEŞME

Galatasaray'ın Belçikalı yıldız Mertens ile 1+1 yıllık kontrat yapması bekleniyor. Mertens, ilk sezon 3.5 milyon Euro ücret alacak. Galatasaray şampiyon olursa sözleşme aynı rakamdan bir sezon daha otomatikman uzayacak. Kontratta ‘bonus'lar da olacak. [old_news_related_template title="Galatasaray'ın Antalyaspor maçı kamp kadrosu belli oldu" desc="Yeni sezonun ilk maçında Antalyaspor ile karşılaşacak olan Galatasaray, maç kadrosunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/06/iecrop/galatasaray-3456-1_16_9_1659793510.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/galatasarayin-antalyaspor-maci-kamp-kadrosu-belli-oldu-7292388/"]