Galatasaray, Dries Mertens transferini bitirmeye çok yakın. Bir Napoli efsanesi olan 35 yaşındaki Belçikalı hücum oyuncusuna opsiyonlu bir kontrat sunuldu. İlk etapta 5 milyon Euro talep eden Mertens de yeni formül üzerine taleplerini indirdi. Belçikalı'nın sözleşmesi bir artı bir yıllık. Mertens, ilk sezon 3.5 milyon Euro ücret alacak. Galatasaray şampiyon olursa sözleşme aynı rakamdan bir sezon daha otomatikman uzayacak. Kontratta ‘bonus’lar da olacak. Sarı-kırmızılılar, asıl bölgesi santrfor olan ancak hücum hattının her bölgesinde oynayabilen Mertens’i transfer ederse 10 numara takviyesini erteleyecek.

MORUTAN PISA'YA GİTTİ

Galatasaray Rumen futbolcu Olimpiu Morutan’ı 150 bin Euro bedelle İtalya Serie B takımlarından Pisa’ya kiraladı. Sezon sonunda ise oyuncunun 5.5 milyon Euro zorunlu satın alma opsiyonu var.

TORREIRA'DA İŞLEM TAMAM

Sarı-kırmızılı yöneticiler, Lucas Torreira’nın menajeri Oscar Betancourt ile dün akşam bir araya geldi. Taraflar, transfer masasında prensip anlaşmasına vardı. Üç yıllık kontrat, 3.6 milyon Euro garanti ücret ve bir dizi ek madde sözleşmede yer alacak. Taraflar bazı evrak işlerinin halledilmesinin ardından resmi sözleşmeyi imzalayacak. Torreira’nın kulübü Arsenal ile 5.6 milyon Euro üzerinden sözlü anlaşma sağlanmıştı.