Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Hatayspor ile Adana Demirspor karşı karşıya geldi. Yeni Hatay Stadı'nda oynanan mücadele 1-1'lik beraberlikle sona erdi. Ligde puanı bulunmayan Hatayspor, 21. dakikada Onur Ergün'ün golüyle 1-0 öne geçti. Adana Demirspor ise beraberliği 90+9'da Tayyip Talha Sanuç'un kafa golüyle buldu: 1-1. Karşılaşmanın ilk yarısında 3 dakika uzatma oynanırken, ikinci yarıda ise 6 dakika verilen duraklama anları 11 dakikaya kadar uzadı. Son anları büyük heyecana neden olan Hatayspor-Adana Demirspor karşılaşması 104 dakika oynandı.

VAR KARARLARI

90. dakikada Adana Demirspor penaltı bekledi. Falette'nin yüzüne doğru gelen topun eline çarpmasıyla konuk ekip penaltı bekledi. Hakem Burak Şeker VAR gelen uyarı sonrasında oyunu devam ettirdi. 90+4'te Adana Demirspor gol sevinci yaşadı. Tayyip Talha kornerden gelen topta arka direkte fileleri havalandırdı ancak hakem VAR ekranında izlediği pozisyonda Samet'in topa elle müdahalesini görüp golü iptal etti.

90+9'DE GELEN GOL

6 dakika uzatmanın verildiği mücadelede duran oyun yüzünden mücadelede 90+8'de Adana Demirspor beraberlik golünü aramayı sürdürdü. Gökhan İnler'in rakip yarı sahasının ortasından ceza sahasına yaptığı ortada Tayyip Talha iyi yükselerek uzak köşeye topu gönderdi ve takımını 1-1'lik beraberliğe taşıdı. Bu sonuçla Hatayspor ligdeki ilk puanını alırken, Adana Demirspor da 10 puana yükseldi. Ligin 6. haftasında Hatayspor, Konyaspor deplasmanına çıkacak. Adana Demirspor ise sahasında Trabzonspor'u konuk edecek.