Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Hatayspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Yeni Hatay Stadyumu'nda oynanan mücadele ikinci yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi. Trabzonspor bu sonuçla yenilmezliğini 6 maça çıkardı. Geçen hafta şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor, rotasyonlu bir kadroyla çıktığı maçta sahaya gelirken Hataysporlu oyuncular tarafından alkışlandı. Bordo-mavili takım ilk yarıda bir penaltı atışından yararlanamadı ve oyun olarak da bekleneni sahaya koyamadı. Abdullah Avcı ikinci yarıya üç değişiklik yaparak başladı. Beklenen gol ise 48'de Djaniny ile geldi. Hatayspor, Trabzonspor'un golüne 90+4'te Diouf ile cevap vererek skoru 1-1'e getirdi. Trabzonspor bu sonuçla 78 puana yükseldi. Ligdeki galibiyet hasreti 7 maça çıkan Hatayspor da haftayı 50 puanla tamamladı. Ligde gelecek hafta Trabzonspor, sahasında ligden düşen Altay'ı konuk edecek. Hatayspor ise Konyaspor deplasmanına çıkacak.

BAKASETAS PENALTIYI KAÇIRDI

Maçın 10. dakikasında Trabzonspor lehine penaltı kararı çıktı. Boudjemaa'nın Murat Cem'e yaptığı hareketin ardından hakem Bayarslan oyunu devam ettirdi ancak VAR odasından pozisyonun izlenmesi istendi. Pozisyonu izleyen hakem, beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Bakasetas'ın 12. dakikada kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Munir gole izin vermedi.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI

48. dakikada Hatayspor'un yarı sahasında yaptığı pas hatasında araya Berat girdi. Pasını hemen boştaki Djaniny'e aktardı. Golcü futbolcu topu kontrol edip yaptığı dikine koşu sonrasında ceza sahasına girip yaptığı plase vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.

SON SÖZ 90+4'TE DIOUF'TAN

Hatayspor maçın son duraklama dakikasında beraberlik golünü Diouf ile buldu. Benzia'nın pasında sol kanattan ceza sahasında giren Adekugbe, kale ağzındaki Diouf'u gördü ve yerden sert pasla topu golcü oyuncuyla buluşturdu. Diouf rahat pozisyonda skoru 1-1 yaptı. Yan hakemin kaldırdığı ofsayt bayrağı nedeniyle pozisyon VAR odasında kontrol edildi. Pozisyonun ofsayt olmadığı kararlaştırılınca hakem ortaya noktayı gösterdi.