2010'dan beri ilk kez İtalya Serie A'da şampiyon olan Inter, bu başarıyı yakalamasında lider rolü oynayan Teknik Direktör Antonio Conte ile yolları ayırma kararı aldı. Ligde en yakın rakibine 12 puan fark atan Inter'in hocası, Başkan Steven Zhang ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle San Siro'daki görevinden ayrılma kararı aldı. Inter'den yapılan açıklamada, sözleşmenin karşılıklı anlaşma sonucunda feshedildiği belirtildi ve Conte'ye emekleri için teşekkür edildi. Conte ve Başkan Zhang arasındaki anlaşmazlığın kulübün kötü mali durumundan kaynaklandığı öğrenildi. Bazı futbolcuların maaşlarında yüzde 20'ye yakın indirime giden İtalyan devi, kasadaki 80 milyon Euro'ya yakın açığı şampiyon kadronun bazı yıldızlarını satarak kapatmayı hedefliyor. Inter yönetiminin bu planı sonrasında yola devam etmeme kararı alan Conte, Başkan Zhang ile yaptığı görüşmenin ardından ayrılık kararı aldı. 51 yaşındaki çalıştırıcının adı Real Madrid ve Premier Lig'den bazı takımlarla anılıyor. Öte yandan Inter'in sözleşme feshi için yaklaşık 5 milyon Euro tazminat ödeyeceği öğrenildi. [old_news_related_template title="Süper Lig’in gol kralı Boupendza 8 milyon Euro'ya gidiyor" desc="Hatayspor’da forma giyen ve Süper Lig’de gol kralı olan Aaron Boupendza, Atalanta ile anlaştı. Gabon basını Hatayspor ve Atalanta'nın futbolcu için 8 milyon Euro'ya el sıkıştığını yazdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/26/iecrop/depophotos_17125351_16_9_1622038696.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/super-ligin-gol-krali-boupendza-8-milyon-euroya-gidiyor-6452101/"]

YERİNE ALLEGRI GELEBİLİR

Inter efsanesi ve kulüp yöneticisi Javier Zanetti, ay başında yaptığı açıklamada kulübün ciddi mali sorunları olduğunu ve bu dengeyi sağlamanın birkaç yıl alabileceğini itiraf etmişti. Conte'nin ayrılmasının ardından, daha önce Milan ve Juventus'u çalıştıran Massimiliano Allegri'nin takımın başına getirileceği de iddialar arasında.

"ŞAMPİYONLUĞU KENDİME ADIYORUM"

Inter'deki ikinci sezonunda şampiyonluğa ulaşan deneyimli çalıştırıcı, başarı nedeniyle kendisini öven sözler söylemişti: "Inter'e gelerek zor bir görevi üstlendim. Çünkü diğerleri gibi dokuz yıldır kazanamayan ve sadece Juventus'u izleyen bir takıma geldim. Çalıştık ve bir yıllık çalışmanın ardından güzel ve inanılmaz bir şey yaptık. Kesinlikle kolay değildi. Şampiyonluğu Inter ile kazanmak, bu harika sonucu elde etmek bana büyük mutluluk veriyor. Sahip olduğum tek silahın ciddiyet, çalışmak ve fedakarlık olduğunu anlamama neden oluyor. Hepimiz çok iyiyiz. Ben, oyuncular ve kulüp. Şampiyonluğu kendime adıyorum, çünkü biliyorum ki bu iki yıl içinde her şekilde zor bir yoldan geçtik. Bazı şeylerden şüphe ettiğim zamanlar da oldu, ancak her şeyin üstesinden gelebilecek kadar güçlüyüz."