Süper Lig 14. haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe karşılaşmasına İrfan Can Kahveci ve Atakan Çankaya arasında yaşanan gerilim damga vurdu. Maç içerisinde birçok kez karşı karşıya gelen ikili, devre arası soyunma odası koridorlarında da tartıştı. Geçtiğimiz günlerde 'saldırı' nedeniyle PFDK'ya sevk edilen İrfan Can Kahveci'nin 5-10 maç arası ceza alması beklenirken, yıldız futbolcu ve Göztepeli Atakan Çankaya arasında soyunma odası koridorunda yaşanan olayın görüntüleri kamuoyunda yer aldı. Ajansspor'un yayınladığı videoda; maçın devre arasıyla birlikte iki takım oyuncuları soyunma odasına gitmek üzereyken, Fenerbahçe futbolcusu İrfan Can Kahveci'nin Atakan Çankaya'nın üzerine yürüdüğü görülüyor. Görüntülerde diğer futbolcuların araya girmesiyle olayın kısa sürede yatıştırıldığı yer alıyor. Kamera görüntüsünün ortaya çıkmasının ardından bir açıklama yayınlayan Fenerbahçe Kulübü, "Maç içerisinde yaşanan ve koridorda devam eden sataşmalardan doğan ikili diyaloğun sonunda yaşananlar futbol sahalarında hemen her hafta karşılaştığımız diyaloglardan farklı değildir" diyerek "İrfan Can Kahveci’ye yönelik ilgili kurumun bu yapılan vahim hatayı düzelteceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
İşte Fenerbahçe'nin İrfan Can Kahveci hakkındaki açıklaması: "30 Kasım 2021 tarihinde gerçekleşen Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu sevklerine ilişkin görüşlerimizi Genel Sekreterimiz Burak Kızılhan bugün yaptığı açıklamalarla değerlendirmişti. Gün içerisinde ortaya çıkan görüntüler, Genel Sekreterimizin Kulübümüz adına yapmış olduğu açıklama ve tespitlerin ne kadar doğru olduğunu gözler önüne sermiştir. Görüntülerde sabit olduğu üzere futbolcumuz İrfan Can Kahveci ile rakip oyuncu arasında gerçekleşen diyaloğun kesinlikle bir ‘saldırı’ niteliğinde olmadığı, bir itiş kakıştan ibaret olduğu net bir şekilde görülmektedir. Maç içerisinde yaşanan ve koridorda devam eden sataşmalardan doğan ikili diyaloğun sonunda yaşananlar futbol sahalarında hemen her hafta karşılaştığımız diyaloglardan farklı değildir. Bu görüntüler doğrultusunda saldırı niteliği ile PFDK’ya sevk edilen futbolcumuz İrfan Can Kahveci’ye yönelik ilgili kurumun bu yapılan vahim hatayı düzelteceğine inanıyor; Fenerbahçe Spor Kulübü olarak oyuncumuzun hakkını sonuna kadar savunacağımızı camiamıza ve tüm spor kamuoyuna bildiriyoruz."

TFF EN AZ 5 MAÇ İSTEDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulu tarafından dün yapılan sevklerde şöyle denilmişti: “FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü futbolcusu İRFAN CAN KAHVECİ'nin 29.11.2021 tarihinde oynanan GÖZTEPE A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasındaki "saldırısı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca 30.11.2021 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine..” Söz konusu sevk maddesi 5 ila 10 maç arasında cezayı öngörüyor. [old_news_related_template title="Fenerbahçe'den İrfan Can tepkisi: İş bilmez, işgüzar insanların..." desc="Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, İrfan Can Kahveci'nin PFDK'ya sevk edilme kararına tepki göstererek, 'Fenerbahçe Spor Kulübü iş bilmez, işgüzar insanların deneme tahtası olmaz, olamaz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/01/iecrop/depophotos_17343717_16_9_1638360519.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/fenerbahceden-irfan-can-tepkisi-is-bilmez-isguzar-insanlarin-6801608/"]