Galatasaray'ın 2019 yılında 3. Lig ekibi Erzincanspor'dan transfer ettiği Kerem Aktürkoğlu, St. Johnstone karşılaşmasındaki futboluyla yıldızını iyice parlattı. Galatasaray'ın büyük umutlar beslediği 22 yaşındaki hücum oyuncusu, St. Johnstone deplasmanında takımını adeta sırtladı ve Avrupa Ligi'nde tur atlamasını sağlayan skoru almasını sağladı. Türk Telekom Stadı'nda 1-1 biten ilk maçtan sonra Kerem Aktürkoğlu'na dikkat çeken St. Johnstone Teknik Direktörü Callum Davidson, "7 numaraları çok iyiydi. Galatasaray çok iyi oyunculara sahip. Çok alan vermemeye çalıştık. İlk 10 dakika şanslıydık, gol bulabileceği pozisyonları vardı" ifadelerini kullanmıştı.

İNCE AYARLI PASLAR, DOĞRU KOŞULAR!

Davidson, ikinci maçta bu endişesinde ne kadar haklı olduğunu gördü. Karşılaşmanın 30. dakikasında Mbaye Diagne'ye ince ayarlı bir ara pas yollayan Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray'ın 1-0 öne geçtiği golün yaratıcısı oldu. Maçın 1-1 berabere gittiği ve Galatasaray'ın hücum üretmekte sıkıntı çektiği dakikalarda sahneye çıkan Kerem, Arda Turan'ın şık topuk pasını çok iyi kontrol etti ve topu ağlara göndererek skoru 2-1'e taşıdı. Bu golden sonra dağılan St. Johnstone, adeta Galatasaray'a teslim oldu. Dakikalar 70'i gösterirken Feghouli'nin golünde de asist yapan Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray'ın ihtiyacı olan isyanı saha içinde göstererek takımına tur biletini getiren isim oldu.

EURO 2020'DE HİÇ SÜRE ALMADI

Geceyi 1 gol-2 asistle tamamlayan 22 yaşındaki futbolcu, sosyal medyada en çok konuşulanlar listesine girmeyi başardı. Bazı taraftarlar Kerem Aktürkoğlu'nun EURO 2020'de hiç süre almamasına değinirken, bazı taraftarlar ise bu sezon Galatasaray'ın yıldızının Kerem Aktürkoğlu olacağını söyledi. [old_news_related_template title="Galatasaray, St. Johnstone deplasmanında turladı! Kerem Aktürkoğlu yıldızlaştı: 2-4" desc="Galatasaray, St. Johnstone rövanşında hata yapmadı! UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda St. Johnstone'a konuk olan Galatasaray, rövanş maçını 4-2 kazanarak Play-Off'a yükseldi. Sarı kırmızılıların yıldızı Kerem Aktürkoğlu, 2 asist-1 golle maçın yıldızı oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/12/iecrop/galatasaray-kerem-akturgoglu-45656_16_9_1628802738.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/canli-yayin-st-johnstone-galatasaray-uefa-avrupa-ligi-6589545/"] [old_news_related_template title="Fatih Terim'den Feghouli ve Kerem Aktürkoğlu açıklaması" desc="Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, St. Johnstone maçının ardından yaptığı açıklamada, 'Turu geçmek için bizim önemliydi. Oyunu domine ederek geçmek daha bir zevk verdi. Turu geçmek moral açısından da önemliydi. Bizim oyuncularımıza moral verecektir. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Böyle bir morale ihtiyacımız vardı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/12/iecrop/fatih-terim-46767_16_9_1628803425.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/fatih-terimden-feghouli-ve-kerem-akturkoglu-aciklamasi-6589985/"]