İzmir'in köklü kulüplerinden Altınordu, 26 Kasım'da açılışı yapılan ve ismi Alsancak Mustafa Denizli Stadı olarak belirlenen yeni stadyumda geçmişe dönük hakları verilene kadar maç oynamama kararı aldı. Stadın tahsisi konusunda yıllardır ezeli rakiplerinden Altay ile rekabet içinde olan kırmızı-lacivertliler, 1962 yılında Beden Terbiyesi İl Müdürlüğü'yle yapılan protokol gereği Alsancak Mustafa Denizli Stadı'ndaki idari bina ve saha kullanım hakkının yarısını talep ederken, Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı Sinan Bezircilioğlu'nun açılıştan 10 gün önce kulübün haklarının verilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ihtarname çektiği öğrenildi.

OYNAMAMA KARARI

Altınordu'da 2012 yılındaki şirketleşme kararı sonrası futbolun patronu olan Başkan Seyit Mehmet Özkan'ın da dernek yönetiminin bu hamlesi sonrası kulübün hakları verilene kadar Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda müsabaka oynamama kararı aldığı bildirildi. İzmir temsilcisinin iç saha maçlarını son yıllarda olduğu gibi Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda oynamaya devam edeceği kaydedildi. Bu kararla yeni stadı yalnız Altay kullanacak. Mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait olan eski stadın 2014 yılında kapanmadan önce yıllarca kiracısı olan Altay'la kullanım hakkı konusunda büyük çekişme yaşayan Altınordu'nun ihtarname sonrası olumsuz yanıt alması halinde yasal yollara başvurabileceği iddia edildi.

YÖNETİM AÇILIŞA KATILMADI

Altınordu, Altay'ın sembol ismi olup, halen siyah-beyazlı takımı çalıştıran Türk futbolunun en kariyerli teknik adamlarından Mustafa Denizli'nin adını alan stadın 26 Kasım'daki açılış törenine hiçbir temsilci göndermeyip kamuoyunu şaşırtmıştı. Stadın açılış törenine Altay yönetiminin yanı sıra Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı da katıldı. Kırmızı-lacivertliler geçen ay ve stadın açılışından hemen önce gazetelere ilan vererek Alsancak Stadı'nın tahsisini talep etmişti.

ALTAY'DAN TFF'YE BAŞVURU

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Altay, 26 Kasım'da açılışı gerçekleştirilen Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda ilk maçını oynamak için harekete geçti. Siyah-beyazlılar, 10 Aralık'ta İzmir'de oynanacak Atakaş Hatayspor müsabakasına Alsancak'ta çıkmak için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuruda bulundu. Depreme dayanıksız raporu aldığı 2014 yılında kapılarını kapattıktan sonra 2015 yıkılıp, 7 yıl sonra UEFA standartlarında yenilenen Alsancak Mustafa Denizli Stadı, onay verilmesi halinde 7 yıl sonra bir müsabakaya ev sahipliği yapacak.

"ORASI STAT DEĞİL, EVİMİZ"

Böylelikle, altyapısından yetişerek, 18 yıl formasını giydiği Altay'ın geçen sezon 18 yıllık Süper Lig hasretine son veren teknik direktör Mustafa Denizli, kendi ismini taşıyan yeni stadyumda ilk maçına çıkma heyecanı yaşayacak. Son yıllarda iç saha maçlarını Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda oynayan Altay, teknik patron Mustafa Denizli'nin, "Orası stat değil, evimiz" dediği Alsancak Mustafa Denizli Stadı'na uzun bir aradan sonra kavuşmuş olacak. TFF'nin son incelemeleri yaptıktan sonra başvuru konusunda kararını açıklayacağı belirtilirken, Altay yönetimi şimdiden görkemli bir açılış için hazırlıklara başladı. Elektronik bilet sistemleri monte edilen stat konusunda İl Spor Güvenlik Kurulu'ndan da onay alınacak. [old_news_related_template title="İzmir Alsancak Stadı'na Mustafa Denizli'nin ismi verildi" desc="İzmir ve Türk futbolunun en tarihi tesislerinden Alsancak Stadı'nda 7 yıllık hasret sona erdi. Bugün açılan yeni stada Türk futbolunun efsane teknik adamlarından Mustafa Denizli'nin adı verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/26/iecrop/alsancak2_19188287_16_9_1637927167.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/izmir-alsancak-stadina-mustafa-denizlinin-ismi-verildi-6791936/"]