Süper Lig'in 6. haftasında Kayserispor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Kadir Has Stadı'nda oynanan mücadeleyi Kayserispor 3-0 kazanarak haftanın en flaş skoruna imza attı. Ligde oynadığı son 3 maçta sadece 2 puan toplayan Galatasaray, Kayseri deplasmanına galibiyet hasretini dindirmek için geldi ancak beklemediği bir hezimet yaşadı. Fatih Terim'in öğrencileri, kötü gidişi devam ettirince ilk yarının son 6 dakikasında 2-0 geriye düşünce oyundan koptu. Kayserispor'un galibiyet gollerini 39 ve 53'te penaltıdan Thiam ile 45. dakikada Emrah Başsan kaydetti. Bu sonucun ardından Kayserispor 10 puana yükselirken, Galatasaray ise 8 puanda kaldı. Ligin 7. haftasında Kayserispor, Giresunspor ile deplasmanda karşılaşacak. Galatasaray ise sahasında Göztepe'yi ağırlayacak.

18. SANİYEDE ÇOK NET POZİSYON KAÇTI!

Başlama vuruşundan kısa bir süre sonra Kayserispor etkili geldi. Nelsson'un hatası sonrasında sol kanattan Cardoso etkili geldi ve terse yerden yaptığı ortada Emrah Başsan müsait pozisyonda topu dışarıya gönderdi!

HOSSEINI ÇİZGİDEN ÇIKARDI

Galatasaray'ın 24. dakikada kazandığı kornerde sarı-kırmızılı takım gole çok yaklaştı. Mostafa Mohamed'in yaptığı kafa vuruşunda Hosseini çizgi üzerinde topa müdahale ederek Galatasaray'ın golüne engel oldu.

GOL PERDESİNİ THIAM AÇTI

Dakikalar 39'u gösterdiğinde Kayserispor'un üstünlük golü geldi. Emre Kılınç'ın sağ kanatta köşe gönderine yakın yerde yaptığı faul sonrasında Mensah serbest vuruşu kullandı. Ganalı oyuncu, arka direkten penaltı noktasına koşu yapan Thiam'a ortasını gönderdi. Senegalli forvet topu yerden kaleye gönderdi ve önü kalabalık olan Musleran topu göremeden topu filelerinde buldu: 1-0.

EMRAH BAŞSAN'DAN ENFES PLASE

İlk yarının son dakikalarında Kayserispor'un 2. golü geldi! Mensah'ın pasında topla buluşan Emrah Başsan, ceza sahasının hemen dışında hafif sağ çaprazdan sol ayağının içiyle müthiş bir şut çekti ve plase vuruşta Muslera uzansa da top filelerle buluştu: 2-0.

PENALTI VE 3. GOL

51. dakikada Kayserispor penaltı bekledi. Yedlin, ceza sahasının içinde Thiam'ın rövaşata denemesinde sağ elini açınca top dirseğine çarptı. VAR odası, hakem Yaşar Kemal Uğurlu'yu ekrana çağırdı. Uğurlu izlediği pozisyon için beyaz noktayı gösterdi. 53. dakikada topun başına geçen Thiam, Muslera'nın sağına sert şut çekerek kendisinin 2., takımının ise 3. golünü atmayı başardı.

ASSUNÇAO İLK MAÇINA 11'DE BAŞLADI

Galatasaray yaz transfer döneminin son gününde kadrosuna kiralık olarak kattığı Brezilyalı futbolcu Gustavo Assunçao, Alanyaspor maçında ilk kez kadroya alınmış fakat süre almamıştı. Fatih Terim, genç futbolcuya Kayserispor müsabakasında 11’de görev verdi.

OĞULCAN ÇAĞLAYAN BU SEZON İLK 11'DE

Çaykur Rizespor ile yaşayanlardan dolayı lisansı çıkarılamayan Oğulcan Çağlayan bu sezon ilk maçında Trabzonspor deplasmanında çıkmıştı. Terim, Oğulcan’a Kayseri deplasmanında 11’de şans verdi. 25 yaşındaki futbolcu bu sezon ilk kez 11’de başladı. Galatasaray'da ayrıca Alpaslan Öztürk ile Mustafa Muhammed, bu sezon Süper Lig'de ilk kez 11'de görev aldı. Alpaslan ile Mustafa bu sezon Avrupa'da oynanan müsabakalarda 11'de başlamıştı.