Süper Lig'de son haftaların formda takımı Konyaspor, 41. hafta karşılaşmasında deplasman fatihi Trabzonspor'u ağırladı. Bordo mavili ekip 10 kişi kaldığı maçta sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılırken, iki takım da iyi bir mücadele ortaya koydu. Karşılaşmanın henüz 19. dakikasında Sekidika'ya yaptığı faulle direkt olarak kırmızı kart gören Serkan Asan, Trabzonspor'u 10 kişi bıraktı. İlk yarısı golsüz beraberlikle sona eren maçta gol perdesini 64. dakikada Lewis Baker açtı ve bordo mavililer frikikten gelen şık golle 1-0 öne geçti.

KONYA BASTIRDI, TRABZON DİRENDİ

Eksik kalan rakibi karşısında sayısız fırsattan eli boş dönen Konyaspor, kaleci Uğurcan Çakır'ın başarılı performansına rağmen aradığı golü 82. dakikada Amir Hadziahmetovic'in ayağından buldu ve skoru 1-1'e getirdi. Maçın 80. dakikasında Konyaspor'un kazandığı penaltı VAR'dan dönerken; bu sezon en fazla şut (26) çektiği maçı oynayan ev sahibi ekibin son anlarda bulduğu iki gol ofsayt nedeniyle iptal edildi.

SON ANLARDA NWAKAEME DİREĞE TAKILDI

Maçta öne geçtikten sonra hücumda varlık gösteremeyen Trabzonspor, Konyaspor'un beraberlik golünden hemen sonra 85. dakikada Nwakaeme'nin kafa vuruşuyla gole yaklaştı, ancak top direkten döndü. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca iki ekip 1-1'lik beraberlikle sahadan ayrıldı.

DEPLASMAN FATİHİ

Bu sonuçla puanını 68 yapan ve deplasmandaki üst üste 17. deplasman maçını da yenilmeden tamamlayan Trabzonspor, ligdeki yenilmezlik serisini de 11 maça çıkarmış oldu. Konyaspor ise puanını 49'a yükseltti. Bordo mavili ekip ligdeki son maçında Gençlerbirliği'ni ağırlarken, Konyaspor deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak.