Dünya starı olarak geldi, kayıp yıldız gibi söndü. Fenerbahçe’de Mesut Özil serüveni sona erdi. 25 Ocak 2021’de “Gel beraber mesut olalım” şarkısıyla tüm dünyanın konuştuğu transfere imza atan sarı-lacivertliler, umduğunu bulamadı. Teknik Direktör İsmail Kartal ile yaşadığı problem nedeniyle kadro dışı bırakılan Özil, sezon sonunda kariyerine ABD’de devam edecek. Özil’in “Antrenman saatini sormak için aradım ‘Gelmene gerek yok’ dediler” diye yaptığı açıklama dikkat çekti.

ALACAKLARINI İSTİYOR

Özil'in “Çocukluk aşkım” dediği çubuklu formayla sahadaki performansı baştan sona hep tartışıldı. Geçen sezonun ikinci yarısında 11 maçta 723 dakika oynayan yıldız 10 numara, sadece 1 asist üretmişti. Bu sezon 26 resmi maçta 1521 dakika süre alan gurbetçi oyuncu, 9 gol, 2 asistlik bir performans sergiledi. Mesut’un ayrılmak için kontrat süresinin bitim tarihi olan Haziran 2024’e kadar olan tüm alacaklarını istediği öğrenildi.

TİCARETLE GÜNDEME GELDİ

Başkan Ali Koç, Özil ile Fenerbahçe’nin arasındaki kopukluğun sinyalini vermişti. Koç, “Mesut, ticari hayatından çok aklını sahaya vermeli” ifadesini kullanmıştı. Fiziksel sorunlar yaşayan Mesut, ilk 11’de olmadığını öğrendiği bazı maçların kadrosunda yer almak istememişti. Mesut, dün sosyal medya hesabından Başkan Ali Koç ve Teknik Direktör İsmail Kartal’a göndermede bulundu. Milli ara nedeniyle Almanya’ya giden Özil, “Aslolan Fenerbahçe’dir” paylaşımını yaptı. [old_news_related_template title="Fenerbahçe'ye ikinci Güney Koreli: Jin-ho Jo!" desc="Fenerbahçe Kulübü, Güney Koreli genç futbolcu Jin-ho Jo'nun akademiye transferini resmen açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/25/iecrop/fenerbahce-kore-3456_16_9_1648222803.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/fenerbahceye-ikinci-guney-koreli-jin-ho-jo-7034430/"] [old_news_related_template title="Fenerbahçeli eski yönetici Hulusi Belgü'den Göztepe'ye yatırım" desc="Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe'de şirket hisselerinin çoğunluğunu elinde bulunduran başkan Mehmet Sepil'in yönetim kurulundaki görevlerinden istifa etmesinin ardından kulübe talepler çoğaldı. Son olarak Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden ve başkan adaylarından Hulusi Belgü, İzmir ekibine talip oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/25/iecrop/gursel-aksel-stadi_16_9_1648202205.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/fenerbahceli-eski-yonetici-hulusi-belguden-goztepeye-yatirim-7033436/"]