Yeni bir kadro... İlk kez yurtdışında oynayan genç futbolcular... Farklı bir sistem... Galatasaray, tüm bu zorlukları aşarak bir başarı hikâyesinin temelini atıyor. Sarı-kırmızılılar henüz iki kulvarı birden yürütme yükünü kaldıramadı. Süper Lig’de istenen performans gösterilemiyor. Ancak Avrupa Ligi’ndeki gidişat camiaya 2000 ruhunu hatırlatıyor. Sarı-kırmızılılar 4-2’lik Marsilya galibiyetiyle üst turu garantiledi, liderlik için gözünü son maça dikti.

BU TAKIM ÇOK DİNAMİK

Galatasaray, son maçta Lazio’ya yenilmezse grubu lider tamamlayıp son 16 turuna direkt kalacak ve Şampiyonlar Ligi’nden gelecek takımlarla baraj maçı oynamamış olacak. Dinamik ve rakip alanda oynamaya yatkın bir takım haline gelen Cimbom’un bu performansı, gelişen bir takım yaratacağına söz veren Fatih Terim’i de haklı çıkardı. Terim’in sözleri taraftarın duygularına da tercüman oldu: “Özlediğimiz Galatasaray işte bu...”

ÜLKE PUANINI SIRTLADI

UEFA puanı sıralamasında Türkiye, kritik eşiğe dayandı. Galatasaray, Marsilya zaferiyle Türkiye’ye 2 puan kazandırırken toplam katkısı 11’e yükseldi. Cimbom lider bitirirse 4, ikinci bitirirse 2 puan daha ‘bonus’ alacak. Aslan’ın katkısıyla Türkiye’nin bu sezonki puanı 5.500’e, sıralamanın belirlendiği beş yıllık puanı ise 25.900’e çıktı. Böylece 16. sıraya yükselen Türkiye, Yunanistan’ın ensesine yapıştı. Sezonu 15. tamamlarsak 2023-2024 sezonunda Avrupa’ya dört değil beş takım göndereceğiz.

TOPLAM GELİR 16 MİLYON EURO

Aslan'ın yüzünü güldüren bir diğer gelişme de UEFA gelirlerinin her galibiyetle artması... Cimbom, gruptan çıkmayı garantileyerek 16 milyon Euro’luk UEFA primini kasasına koydu. Bunun içinde 7.9 milyon Euro’luk grup katılımı, başarı ‘bonus’ları, 3.1 milyon Euro’luk UEFA kat sayı payı ve tahmini 5 milyon Euro’luk yayın geliri dahil... Temsilcimiz grubunu ilk sırada tamamlarsa 1.1 milyon Euro liderlik ‘bonus’u ile birlikte 1.2 milyon Euro’luk son 16 turu primini daha hak edecek.

BONSERVİSLERİ ARTIYOR

Galatasaraylı futbolcuların Avrupa Ligi’ndeki performansı, piyasa değerlerini de artırırken ilgilenen takımların sayısı da fazlalaşıyor. Marcao’ya İngiliz ve İtalyanların, Kerem Aktürkoğlu’na ise başta Almanlar olmak üzere pek çok Avrupa ekibinin teklif yapma hazırlığında olduğu transfer kulislerinde konuşuluyor. İki oyuncu için de düşünülen en düşük miktar 15 milyon Euro. [old_news_related_template title="Türkiye, UEFA ülkeler sıralamasında 2 sıra yükseldi! Kritik eşik..." desc="Galatasaray'ın tur atladığı gece sonunda Avrupa'da iki sıra yükseldik! Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin puan katkısı yapamadığı haftada sarı-kırmızılı takımın galibiyeti ve tur atlaması nedeniyle verilen bonus Türkiye'yi 16. sıraya yükseltti! Ancak 2023-2024 sezonunda Avrupa'ya daha az takımla gitme tehlikemiz var! " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/26/iecrop/2021-11-25t191355z_507935851_up1ehbp1hf5fj_rtrmadp_3_soccer-europa-gal-olm-report_16_9_1637919955.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/turkiye-uefa-ulkeler-siralamasinda-2-sira-yukseldi-kritik-esik-6791628/"]