Fenerbahçe-Trabzonspor maçından sonra PFDK'ya sevk edilen Fenerbahçeli futbolcular Altay Bayındır ve Bright Osayi Samuel hakkında karar verildi. TFF'den yapılan açıklamada, Trabzonsporlu taraftarlarla tartıştan Altay Bayındır'a 1 maç men, sosyal medya hesabından küfürlü tepkide bulunan Osayi Samuel'e ise 3 maç men cezası verildi. Öte yandan Başkan Ali Koç ve yönetici Erol Bilecik için ceza tayinine gerek olmadığına karar verildi. İşte TFF'den yapılan açıklama:
  • FENERBAHÇE A.Ş. sporcusu ALTAY BAYINDIR'ın, 17.10.2021 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Süper Lig müsabakasında, rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 36/1-a ile 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 13.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)
  • FENERBAHÇE A.Ş. sporcusu BRIGHT OSAYI SAMUEL'in, sosyal medya hesabındaki açıklamalarında yer alan müsabaka hakemlerine yönelik hakaretinden dolayı 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ve 13.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)
  • FENERBAHÇE A.Ş. hakkında, kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalarda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA, (oyçokluğu)
  • FENERBAHÇE A.Ş. başkanı YILDIRIM ALİ KOÇ hakkında, müsabaka sonrası medyada ve kulüp resmi internet sitesindeki açıklamalarında yer alan sportmenliğe aykırı hareketinden dolayı Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA, (oyçokluğu)
  • FENERBAHÇE A.Ş. idarecisi EROL BİLECİK hakkında, müsabaka sonrası medyada ve kulüp resmi internet sitesindeki açıklamalarında yer alan sportmenliğe aykırı hareketinden dolayı Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA, karar verilmiştir.
[old_news_related_template title="Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Erol Bilecik PFDK'ya sevk edildi" desc="Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetici Erol Bilecik'in PFDK'ya sevk edildiği duyuruldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/21/iecrop/depophotos_17017940_16_9_1634832004.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/fenerbahce-baskani-ali-koc-ve-erol-bilecik-pfdkya-sevk-edildi-6721084/"]