UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda temsilcimiz Fenerbahçe'nin Royal Antwerp ile 2-2 berabere kaldığı mücadelenin hemen başında ilginç bir olay yaşandı. Fenerbahçe'den Royal Antwerp'e kiralanan Mbawana Samatta'nın maçın henüz 2. dakikasında sarı lacivertli ağlara bıraktığı gol, stadyum skorbordunda Fenerbahçe tarafına yazıldı. Bir süre Fenerbahçe lehine 1-0 olarak yazılan gol ve yapılan o hata daha sonra düzeltildi.

FENERBAHÇE'NİN AVRUPA'DA YEDİĞİ EN ERKEN GOL

Sezon başında bonservisiyle Fenerbahçe’den Belçika ekibine transfer edilen Michael Frey ile Fenerbahçe'den kiralık olarak Antwerp’e katılan Mbwana Samatta, Royal Antwerp forması ile eski takımlarına karşı mücadeleye ilk 11’de başladı. Konuk Antwerp 2. dakika öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Viktor Fischer ceza sahası içinde kısa pasını arka direğe hareketlenen Mbwana Samatta'ya gönderdi. Topa hareketlenen Mbwana Samatta dokunuşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu. Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi tarihinde yediği en erken gol Mbwana Samatta'dan geldi. Gol, 1.48'de geldi...

OFSAYT TEPKİLERİ GELDİ

Samatta, attığı golle maça damga vurdu ve sosyal medyanın da en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. Samatta'nın gol öncesi ofsaytta olduğu tartışmaları yaşanırken VAR'ın devreye girmemesi tepkilere neden oldu. 28 yaşındaki golcü attığı gol sonrası sevinmedi ancak tribünlerden tepki gördü. Fenerbahçe taraftarları, tecrübeli futbolcuyu maçın ilerleyen dakikalarında ıslıkladı. Sosyal medyada da Samatta'nın attığı gol büyük ses getirdi. İşte geceye damga vuran o paylaşımlar: