Futbolun birinci gündem maddesi A Milli Takım ve teknik heyetin geleceği. Hollanda hezimeti sonrası kırmızı alarma geçen Türkiye Futbol Federasyonu dün Teknik Direktör Şenol Güneş ile bir araya geldi. Riva’daki buluşmaya Başkan Nihat Özdemir, yöneticiler ve Güneş katıldı. Hollanda maçı sonrası istifa edebileceğine dair işaretler veren tecrübeli çalıştırıcının, Özdemir ve ekibine dün bir sunum yaptığı öğrenildi.  Güneş, kendi döneminde yapılanları anlattı. Özetle Dünya Kupası treninin kaçmadığı vurgulandı ve bir rapor sunuldu.

TAZMİNAT DA AKILLARDA

Edinilen bilgilere göre Şenol Güneş, görevi bırakmaya yanaşmıyor. Elindeki kadronun Katar 2022 vizesi alacağına inanan Güneş, kalan dört kader maçını kazanacak güçte olduklarını savunuyor. Dünkü toplantıdan ayrılık kararı çıkmadı. Buna rağmen yöneticilerin büyük bölümü Nihat Özdemir’e ayrılık konusunda görüş bildirdiği öğrenildi. Ayrıca, tecrübeli  hocanın 30 milyon TL’lik tazminatı da konuşuldu. TFF kurmaylarının, hem yüklü tazminat hem de kamuoyu baskısıyla kesin bir karar vermeden önce istişareler yapacağı öğrenildi.

İBRE AYKUT KOCAMAN'I GÖSTERİYOR

Şenol Güneş sonrası dönem için TFF’de hazırlıklar başladı. Kulislerde önemli teknik adamların ismi geçiyor. Liste başındaki isim ise Aykut Kocaman... Halen Başakşehir’i çalıştıran tecrübeli çalıştırıcının ismi, federasyon koridorlarında yüksek sesle dile getiriliyor. TFF Başkanı Nihat Özdemir’in de daha önce Şenol Güneş olmasaydı Kocaman ile çalışmayı çok istediğini dile getirmişti. TFF yönetimi içinde Okan Buruk ile Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın adları da geçiyor. [old_news_related_template title="Milli Takım'da bu filmi Hiddink, Terim ve Luce'de görmüştük! Yalvararak olmuyor..." desc="Sözcü Gazetesi muhabiri Yasin Yıldırım, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ve TFF arasındaki görüşmeden sonuç çıkmaması üzerine değerlendirmelerde bulundu: 'TFF’ye hoca arıyorsanız ilk önce şu maaşları biraz düşürün. 500 bin Euro yapın da Ay-Yıldız sevdalılarını bir görelim önce. Sonra inşaat harcından değil de futbolun harcından anlayanları TFF’nin tepelerinde görelim...'" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/10/iecrop/depophotos_17242833_16_9_1631251958.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/milli-takimda-bu-filmi-hiddink-terim-ve-lucede-gormustuk-yalvararak-olmuyor-6640897/"]