Beşiktaş'ta  Sergen Yalçın dönemi sona erdi. Siyah-beyazlılarla geçen sezon çifte şampiyonluk yaşayan Yalçın, görevini bıraktı. Yönetim kuruluyla dün tesislerde görüşen tecrübeli hocanın sözleşmesi, karşılıklı anlaşmayla sonlandırıldı. Saat 14.00 sularında Yalçın aracıyla Nevzat Demir Tesisleri’nden ayrıldı. Açıklama yapan Asbaşkan Emre Kocadağ, sezona iyi bir kadro ve yüksek beklentilerle başladıklarını ancak işlerin umulmadık bir noktaya geldiğini vurguladı.

RÜYADAN KÂBUSA

Abdullah Avcı’nın yerine 29 Ocak 2020’de göreve gelip bir gün sonra taraftarların önünde görkemli bir törenle Beşiktaş’a imza atan Sergen Yalçın 680 günde bir Süper Lig, bir de Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. Bu sezon son 15 maçta yaşanan 11 yenilgi sonrası Yalçın, “Sorunu çözemiyorum” sözleriyle tartışılmıştı. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde sıfır çekerken Süper Lig’de de liderin 18 puan gerisinde.

KOCADAĞ: BİR GÜN YENİDEN

Kocadağ, “İki hafta önce güvenimizi bildirmiştik ama bugün itibarıyla hocamız daha fazla  Beşiktaş’a zarar vermek istemediğini bizlere belirtti. Biz de uygun gördük. Sergen Yalçın, efsane bir oyuncu olarak girdiği kapıdan, efsane bir hoca olarak çıktı. Hocamız bir gün bu kapıdan yeniden girecektir. Tazminat maddesi zaten yoktu. B planı yapmamıştık. Bugünden (dün) itibaren yeni hoca arayışına başlayacağız. Derbiye (F.Bahçe) hocayı yetiştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

FAVORİ FARKE

Hoca adayları arasında ilk sırada Daniel Farke var. Taktik anlayışa ve antrenman metotlarına önem veren bir yabancı hoca arayan Beşiktaş yönetimi, 45 yaşındaki teknik adamı değerlendiriyor. Alman medyası ise anlaşmanın kesin olduğunu belirtse de siyah-beyazlı yönetim Farke’nin adaylardan sadece biri olduğunu ifade ediyor. Ofansif karakterdeki Daniel Farke, Norwich City’yi 97 puanla Premier Lig’e taşımış, kötü sonuçlar sonrası bu sezon ortasında gönderilmişti. Slaven Bilic’in eski yardımcısı Edin Terzic’in ise B.Dortmund’daki görevine devam etmek adına Beşiktaş’ı geri çevirdiği belirtiliyor. [old_news_related_template title="Beşiktaş'ta kaleci Mert Günok ameliyat oldu" desc="Beşiktaş'ta GZT Giresunspor mücadelesinin son anlarında sol diz ön çapraz bağ ve menisküs yaralanması yaşayan tecrübeli file bekçisi Mert Günok, ameliyat edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/09/iecrop/mergunok1_19323142_16_9_1639065937.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/besiktasta-kaleci-mert-gunok-ameliyat-oldu-6817848/"]