GEÇEN sezonu çifte kupa ile kapatan Beşiktaş’ta yönetim ile teknik direktör Sergen Yalçın arasındaki görüşmeler neredeyse krize döndü. Başarılı çalıştırıcı, hem prim içeren bir kontrat hem de transferde yetki isterken Ahmet Nur Çebi başkanlığındaki siyah-beyazlı yönetimin kendi doğrularından taviz vermemesi, belirsizliğe yol açtı. İstanbul-Çeşme arasında mekik dokuyan Yalçın’a önerilen son kontratın detayları ise belli oldu: 20 milyon TL artı miktarı sonradan belirlenecek bonuslar.

670 BİN ALIYOR!

İki kupa birden kazandırdığı Beşiktaş’tan 7 milyon TL alan Yalçın için bu, günümüzün kuruyla 670 bin Euro anlamına geliyor. Genç hoca maaşını 2 milyon Euro seviyesine çekmek istiyor. Kulüpte ödemeler TL üzerinden yapıldığı için bu, günümüz kuruyla yaklaşık 20 milyon liraya denk düşüyor. Yalçın’ın Şampiyonlar Ligi’nde tur, kupa vs. gibi primlerle birlikte 30 milyon lirayı aşan bir kontrat beklemesi ve yetki ile ilgili sorunlar, anlaşmanın gerçekleşmemesine yol açıyor.

TARAFTARLAR EVİNİN ÖNÜNDE TOPLANACAK

Siyah beyazlı taraftarlar yaşanan gelişmelerin ardından sosyal medya üzerinden örgütlenerek harekete geçti. Sergen Yalçın'ın yönetimle yaşadığı çıkmazı protesto etmek ve Yalçın'a destek vermek için evinin önünde toplanma kararı alan taraftarlar Twitter üzerinden atağa geçti. Taraftarlar öğle saatlerinde Yalçın'ın Beşiktaş'taki evinde toplanacak.

'DÖNÜŞÜ YOK ARTIK BU SÜRECİN VE ÇALIŞMAYACAĞIM'

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş’ı şampiyonluğa taşıyan Teknik Direktör Sergen Yalçın, siyah-beyazlı yönetim ile anlaşamadı. Sözleşmesi sona eren ve haftalardır Beşiktaş yönetimi ile yeni kontrat konusunda görüşmeleri yapan Sergen Yalçın ile anlaşma sağlanmadığını Rıdvan Dilmen duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Rıdvan Dilmen şu ifadelere yer verdi: “Haber sitelerini okuyunca şok oldum!! Sergen Yalçın ‘Beşiktaş yönetiminin tüm tekliflerine rağmen yoruldum! Çalışmayı düşünmüyorum! Yarın son kez görüşülecek’ yazıyor! Hemen Sergen Yalçın hocamızı aradım! Haftada birkaç kez görüşüyordum! Süreç uzadıkça her gün daha fazla üzülüyordu! Biraz önce görüştüğümde, ‘Yazabilirsin Hocam’ dedi. ‘Kimseyi kırıp dökmeden, başta yönetim ve taraftarımızı da asla üzmek istemem ama dönüşü yok artık bu sürecin ve çalışmayacağım’ dedi.” [old_news_related_template title="Beşiktaş'ta Sergen Yalçın şoku! 'Dönüşü yok artık'" desc="Beşiktaş ile yeni sözleşme görüşmeleri yürüten Sergen Yalçın'ın, yönetimle anlaşamadığı ve gelecek sezon Beşiktaş'ın başında olmayacağı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/21/iecrop/depophotos_17139262_16_9_1624311860.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/son-dakika-besiktasta-sergen-yalcin-soku-donusu-yok-artik-6498961/"]

BEŞİKTAŞ'TA İSİM ÇOK ADIM YOK

Teknik direktör belirsizliği, temmuz başında yeni sezonu açacak Beşiktaş’ta transferleri de sıkıntılı hale getirdi. Takıma Şampiyonlar Ligi takviyeleri yapılması gerekiyor ancak zaman giderek daralıyor. Kiralık sözleşmeleri biten, takımda kalmaları istenen Ghezzal ve Rosier’in durumları belirsiz. Diego Costa, Joao Mario, Arturo Vidal, Danny Welbeck gibi yıldızların adı siyah-beyazlılar ile anılsa da somut adımlar atılamıyor.