İspanya La Liga'nin 28. haftasında şampiyonluk yarışı veren Sevilla, deplasmanda düşme hattından kurtulmaya çalışan Valladolid ile karşılaştı. Karşılaşma 1-1 berabere sona ererken, Sevilla kalecisi Yassine Bounou (Bono), takımına bir puanı getiren isim oldu. İlk yarısı 44. dakikada Orellana'nın penaltıdan attığı golle 1-0 Valladolid'in üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısı nefes kesti. Tüm hatlarıyla kapanan rakibi karşısında beraberlik için bastıran Sevilla, Valladolid savunmasını aşmakta sıkıntı yaşadı. Net fırsatları harcayan, bir topu direkten dönen Sevilla'nın umutları azalırken, sahneye kaleci Bono çıktı.

Kalesini terk etti

Uzatmalara gidilirken kazanılan kornerde Bono, kalesini terk ederek gol için rakip ceza sahasına girdi. Yapılan ortada Valladolid savunması topu bir türlü uzaklaştıramadı. Oluşan karambolde top son olarak kaleci Bono'nun bulunduğu bölgeye geldi. Topun gelişine sol ayağıyla şık bir vuruş yapan Bono, Sevilla forvetlerinin yapamadığını yaptı ve topu 90+4. dakikada ağlara gönderdi. Bono'nun golü sonrası saha içindeki ve yedek kulübesindekli tüm Sevilla futbolcuları büyük sevinç yaşadı. Bu golle bir puan alan Sevilla, şampiyonluk yarışında yara alsa da, Bono'nun attığı gol geceye damga vurdu. Bono, İspanya La Liga'da bu sezon gol atmayı başaran ikinci kaleci oldu. Daha önce de Eibar kalecisi Marko Dmitrovic, Atletico Madrid maçında penaltıdan ağları havalandırmıştı. Bono, Sevilla tarihinde gol atan ilk kaleci olarak ise tarihe geçti. Bono'nun gol attığı maçın özeti, La Liga English resmi hesabından paylaşıldı.

"Bu normal değil"

Sevilla Teknik Direktörü Julen Lopetegui, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında şampiyonluk yarışında yara almalarına rağmen, Bono'nun gol atmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Julen Lopetegui "Kaleciden gelen gol... Bu normal değil" ifadesini kullandı. Kulübün resmi sitesine açıklamalarda bulunan Bono ise duygularını şöyle ifade etti: "Bu gol için çok minnettarım. Gerçekten açıklaması zor bir duygu. Zor bir maçtı bizim için, ancak iyi oynadık. İkinci yarı golü çok istedik ve bulduk. Golü nasıl kutlayacağımı bilemedim, gerçekten anlatılması çok zor bir duygu... Bu çok tuhaf ama takım arkadaşlarım mutluydu, çünkü daha fazlasını hak ettik." [old_news_related_template title="Haaland'ı kovalatan kelime 'Kiricocho!' Güney Amerika'nın kötü şans kelimesi..." desc="Şampiyonlar Ligi'nde Haaland'ın Sevilla kalecisi Bono ile arasında geçen diyaloğun gerçek nedeni kötü şans getirdiğine inanılan 'Kiricocho' kelimesi. İşte 1982 yılına kadar uzanan o ilginç ve şaşırtıcı hikaye..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/11/iecrop/haalandmanset_16_9_1615466850.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/haalandi-kovalatan-kelime-kiricocho-guney-amerikanin-kotu-sans-kelimesi-6308198/"]