Her sene yılın en iyi futbolcusuna verilen Ballon d'or (Altın Top) 2021 ödülünün sahibi, Paris Saint-Germain'in Arjantinli futbolcusu Lionel Messi oldu. Daha önce 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, ve 2019'da ödülü almaya hak kazanan Messi, 7. kez aynı başarıyı gösterdi.

RONALDO İLK KEZ 3 SIRANIN DIŞINDA KALDI

France Football Dergisi'nin prestijli ödülü Ballon d'Or, Başkent Paris'teki Theatre du Chatelet'te gerçekleşen dev törende sahibini buldu. Erkekler Ballon d'Or’un sahibi PSG'nin Arjantinli süperstarı Lionel Messi, Kadınlar Ballon d'Or’un sahibi Barcelona'dan Alexia Putellas oldu. 6. olan Cristiano Ronaldo ise 2010 yılından sonra ilk defa ilk 3 sıranın dışında kaldı. Manchester United'ın yıldızı daha önce 5 kez aldığı Ballon d'Or ödül gecesine bu yıl katılmadı.

YILIN FORVETİ ÖDÜLÜ LEWANDOWSKİ'NİN

Bayern Münih'in Polonyalı forveti Robert Lewandowski ise Messi'nin ardından 2. sırada yer alırken Ballon d'Or'da bu yıl verilmeye başlanan 'Yılın Forveti' ödülünün sahibi oldu. Yılın en iyi genç oyuncusu Barcelona'dan Pedri oldu. Son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Chelsea yılın en iyi takımı olmayı başarırken, Donnarumma, yılın kalecisine verilen 'Lev Yashin' ödülünün sahibi oldu. Törende ödülünü aldıktan sonra konuşan Lionel Messi: "Bugün burada, Paris'teyim. Çok mutluyum, gerçekten çok mutluyum, gerçekten savaşmaya devam etmek ve yeni hedeflere ulaşmak istiyorum. Kaç yıl daha bilmiyorum ama gerçekten çok eğleniyorum. Barça, Paris ve Arjantin'deki takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kadınlar Ballon d'Or’un sahibi Barcelona'dan Alexia Putellas oldu.

BALLON D'OR SON 5 ADAY ARASINDAKİ PUAN SIRALAMASI:

  • Lionel Messi - 613 puan
  • Robert Lewandowski - 580 puan
  • Jorginho - 460 puan
  • Karim Benzema - 239 puan
  • N'Golo Kante - 186 puan