Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ı hem lig hem de kupada mutlu sona ulaştıran Sergen Yalçın'ın devam edip etmeyeceği şeklindeki soru yanıtını buldu. Beşiktaş yönetimi, yapılan son görüşme sonrası Sergen Yalçın ile anlaşma sağladı. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Asbaşkan Emre Kocadağ ve Teknik Direktör Sergen Yalçın arasında gerçekleştirilen toplantı sonrası taraflar anlaşmaya vardı. Sözleşmesi bittikten sonra yönetim ile Sergen Yalçın arasında yapılan görüşmelerde uzun süre sonuç alınamamıştı. İmzaların atılmaması nedeniyle Beşiktaş camiasında tedirginlik artarken, üçlü zirvenin ardından 48 yaşındaki teknik direktörle devam kararı çıktı. Emre Kocadağ'ın evindeki görüşme sonrası, Sergen Yalçın ile 1 yıllık anlaşma sağlandığı öğrenildi. Görüşme sonrası kısa bir açıklama yapan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi "Hayırlı olsun. İşimizi bitirdik, hayırlısıyla yola devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Beşiktaş'ın Süper Lig ve Türkiye Kupası'nı kazandığı sezonun bitmesinden 40 güne yakın süre geçmesinin ardından anlaşılan Sergen Yalçın ile resmi sözleşmenin en kısa zamanda atılması bekleniyor.

EMRE KOCADAĞ: SÜREÇ BİR PARÇA UZUN VE SANCILI OLMUŞ OLABİLİR

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sergen Yalçın ile 1 yıl daha anlaşmaya vardıklarını söyleyen Emre Kocadağ, şunları söyledi: "Öncelikle tüm Beşiktaş camiasına hayırlı olsun. Sergen Yalçın, Beşiktaş'ın çift kupalı hocası. Türk futboluna katkı sağlamış bir hoca. Hocamız, 47-48 yaşında. Bu kariyer için genç sayılabilecek bir yaşta. Önünde çok uzun bir zaman var. Uzun bir hocalık dönemi olacak. Bu anlamda Beşiktaş'ta olması bize ayrı bir keyif veriyor. Ayrı bir gurur kaynağı bizim için. Kendi öz kaynağımızdan çıkıp, şampiyonluk kupalarını kaldırmış olması bizim için ayrı bir gurur. Geçen sene itibariyle bu kupaların sonunda yeni sözleşmeyle alakalı, görüşmelerimiz başladı. Bu süreç bir parça uzun ve sancılı olmuş olabilir. Ama şunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum. Bizim bu görüşmelerin sonunda olumlu biteceğine dair hiçbir endişemiz olmadı. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Sergen Yalçın ile Beşiktaş'ta 1 sene daha inşallah çift kupalı, Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olacak bir takım kurarız."

"SÖZLEŞMENİN 1 SENE OLMASI HOCAMIZIN TERCİHİ"

Bir senelik anlaşmanın Sergen Yalçın'ın tercihi olduğunu dile getiren Kocadağ, "Hocamızla biz ilk başladığımızda da 1.5 sene sözleşme yapmıştık. 1 sene olması hocamızın tercihi. Bizim için de uygun bir süreç. O anlamda, bizim seneye takılacak bir konumuz yok. Bizim Sergen Yalçın ile gönül birlikteliğimiz, sözleşmelere sığacak şekilde değil. Oradaki sözleşmede yazan süre, sadece bir madde" dedi.

"GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ OYUNCULAR VAR"

Yarından itibaren hızlı bir şekilde transfer çalışmalarını başlayacaklarını söyleyen Kocadağ, "Biz hocamızla bazı konuları paylaşıyorduk. Bu süreçte durmadık tabii ki. Transferlerle alakalı görüştüğümüz oyuncular var. Scout ekibimizle, hocamızla paylaştığımız isimler var. İnşallah yarından itibaren çok daha hızlı bir şekilde, bu konulara eğileceğiz. Elimizde bir oyuncu havuzu var. Hocamızın tavsiye ettiği oyuncular oldu, olacaktır. Bununla alakalı oturup, konuşacağız" diye konuştu.

"SALİH UÇAN İLE PRENSİP ANLAŞMASINA VARDIK"

Salih Uçan ile prensip anlaşmasına vardıklarını söyleyen Emre Kocadağ, "Salih Uçan ile biz prensip anlaşmasına vardık. O anlamda bir sıkıntı yok. Hocamız öncelikliydi. Hocamızı halledelim, sonrasında transferleri açıklayalım diye düşündük. Salih Uçan ile alakalı bir sıkıntı yok. Görüştüğümüz, son noktaya geldiğimiz birkaç oyuncu var. Tabii hocamızın onayından sonra biz bu oyuncuları yavaş yavaş açıklarız" açıklamasında bulundu.

"MANİPÜLASYON YAPMAYA ÇALIŞANLARA, TARAFTARLARIMIZ LÜTFEN PRİM VERMESİN"

Camia olarak tek vücut olduklarını dile getiren Kocadağ, "Bizim yönetim kurulumuzdan Sergen hocaya, Sergen hocadan da yönetim kurulu üyelerimize karşı sevgi, saygı anlamında hiçbir sıkıntı yok. Sadece bizim yol yürürken yaptığımız, tecrübelendiğimiz konular var. Bunların da tartışılması gayet normal. Biz de bunları tartışıp, aramızda çözdük. O anlamda isim olarak bir şey söylemeye gerek yok. İsimlere karşı takıldığı bir konu da yok Sergen hocanın. Bizim yönetim kurulumuz; birbirine bağlı, gerçekten kenetlenmiş bir yönetim kurulu. Başkanımız, yönetim kurulumuz, hocamız her zaman biriz. Bu camia tek bir vücut. O anlamda bizi bölmeye çalışanlara, bu konuda manipülasyon yapmaya çalışanlara, taraftarlarımız lütfen prim vermesin" şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ'TAN PAYLAŞIM

Beşiktaş Kulübü, Sergen Yalçın ile anlaşmaya varıldığı resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Paylaşımda Sergen Yalçın, Ahmet Nur Çebi ve Emre Kocadağ'ın birlikte çekilmiş fotoğrafı ile birlikte "10'un yeri burası" ifadesine yer verildi. [old_news_related_template title="Beşiktaş taraftarı Sergen Yalçın'ın evine gitti!" desc="Son resmi maçında Antalyaspor ile Türkiye Kupası Finali'nde karşılaşan ve 19 Mayıs'taki kutlamaların ardından tatile çıkan Beşiktaş'ta Sergen Yalçın ile yönetimin görüşmelerinden sonuç çıkmadı! 1 aylık sürede gelinen noktada ise Yalçın'ın yaptığı açıklama sonrasında siyah-beyazlı taraftarlar şampiyon teknik adamın evinin önüne gitti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/22/iecrop/sergen-taraftar-ev-onu_16_9_1624354745.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/besiktas-taraftari-sergen-yalcinin-evine-gitti-6499663/"]