2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki son iki maçında 13 Kasım'da Cebelitarık ve 16 Kasım'da deplasmanda Karadağ ile karşılaşacak A Millî Takımımızın teknik direktörü Stefan Kuntz canlı yayında açıklamalarda bulundu.

İRFAN CAN VE YUSUF YAZICI NEDEN YOK?

"Bir önceki kadroda 26 kişilik aday kadro açıkladık. Bunun sebebi de ilk maçta 3 oyuncu cezalıydı. Geçen açıkladığımız kadroda Yusuf ve Serdar Aziz yok. Yusuf ile ve hocasıyla konuştum. Bazen oyuncular tam olarak neden kadroda olmadıklarını anlayabilir. Benim düşünceme göre Yusuf'un takımında oynadığı zaman milli takıma faydalı olacağını düşünüyorum. Takımında son haftalarda fazla süre alamadı. Milli arayı değerlendirip takımdaki yerini geri alıp bize Mart ayında daha faydalı olacağını düşünüyorum. İrfan konusu ise, Vitor Pereira ile konuştum. Görüşmeler neticesinde kararımızı bu yönde oldu. Enes, Cenk Tosun var. Hepsini takip ediyoruz. Enes ile de görüştüm, kapı kimseye kapalı değil. Sonuna kadar açık olacak."

FERDİ KADIOĞLU'NUN MİLLİ TAKIM TERCİHİ

"Birkaç hafta önce Ferdi ile Riva'da bir görüşme yaptık. Planlamalarımızdan bahsettim. Bundan sonra mart ayında inşallah play-off maçlarımız olacak diye kendisine anlattık. İyi bir sohbet oldu. Biraz daha süreye ihtiyacı olduğunu söyledi. Mart ayına kadar karar vermiş olacağını söylüyor."

YABANCI SINIRI

"Yabancı sınırı konusu gündeme getirilirken genç oyuncu gelişiminin hedeflendiğine inanıyorum. Konunun tüm tarafları bir tartışma içerisinde kendi argümanlarını ortaya koymalı ve tek bir ortak noktada buluşulmalı. Yalnızca yabancı kuralını değiştirerek hedefe ulaşamazsınız. Konunun uzmanları bir araya gelmeli ve ortak bir noktada buluşulmalı diye düşünüyorum. Kısa süredir buradayım ve bahsettiğiniz konuların fotoğrafını çekmek için kendi adıma erken." "Alt ligler bizim için de önemli. Ben Almanya ümit milli takımını çalıştırırken oyuncularımın çoğu Bundesliga 2'den geliyordu. Özellikle akademisi olan kulüplere ziyaret yapmayı düşünüyorum. Maçları da izlemeyi düşünüyorum. Bunu sadece benle sınırlamayalım. Yardımcılarım da o maçları izleyebiliyor. Yardımcılarım da bu maçları izleyebilirler ama tabiki ben de takipte olacağım."