Süper Lig’deki görülmemiş şampiyonluk rekabetinde geldik 41. haftaya... Kritik maçların aynı saatte oynanacağı sondan bir önceki haftada zirvede dev düellolar yaşanacak. Beşiktaş, Karagümrük’ü ağırlarken takipçisi Fenerbahçe, 5’incilik yarışı yapan Sivasspor’u konuk edecek. Üçüncü sıradaki Galatasaray ise küme düşmesi kesinleşen Denizlispor ile deplasmanda karşılaşacak.

ŞAMPİYONLUK İHTİMALİ VAR

Fenerbahçe, Sivasspor’a, Galatasaray da Denizlispor’a takılırsa, maçını kazanması halinde lider Beşiktaş, son hafta öncesi şampiyonluğunu ilan edecek. Siyah-beyazlılara bugün kazanırsa son hafta alacağı beraberlik de yetecek. Cimbom, ikili averajda Beşiktaş’la durumu eşitlediği için Denizli’de galibiyetin yanı sıra fark da atmak isteyecek. Fenerbahçe, Sivas’ı devirip rakiplerinin hatasını bekleyecek.

BEŞİKTAŞ | 81 PUAN - Karagümrük / Göztepe (D)

Siyah-beyazlılar, derbiyi kaybetmesine rağmen liderlik koltuğunda avantajını sürdürüyor. 81 puanlı Beşiktaş, Salı günü sahasında oynayacağı Karagümrük maçının ardından hafta sonu İzmir'de Göztepe deplasmanına çıkacak. Beşiktaş iki maçtan en az 4 puan alması halinde 16. şampiyonluğunu kutlayacak. Ancak Sergen Yalçın'ın öğrencileri puan kayıplarında ise Fenerbahçe ile Galatasaray'ın maç sonuçlarına bakacak.

FENERBAHÇE | 79 PUAN - Sivasspor / Kayserispor (D)

Emre Belözoğlu'nun göreve gelmesiyle çıkışa geçen Fenerbahçe, Ankaragücü galibiyetiyle 2. sıradaki yerini koruyup lider Beşiktaş ile puan farkını 2'ye indirdi. Sarı-lacivertliler, iki maçtan alacağı 6 puanın ardından Beşiktaş'ın en fazla 3 puan almasını bekleyecek. Beşiktaş'ın en az 4 puan alması halinde ise Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimali kalmayacak. Fenerbahçe, ikili averajı Beşiktaş'a kaptırdığı için aynı puanda olması halinde kupayı ezeli rakibine kaptıracak.

GALATASARAY | 78 PUAN - Denizlispor (D) / Yeni Malatyaspor

Beşiktaş'ı sahasında 3-1 yenerek şampiyonluk ihtimalini son 2 haftaya taşıyan Galatasaray, 23. şampiyonluğunu ilan etmesi için Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin puan kayıplarını bekleyecek. Fatih Terim'in öğrencileri, iki maçını mutlak kazanmak zorunda; ardından ise Fenerbahçe'nin en fazla 4 puan, Beşiktaş'ın ise en fazla 2 puan almasını bekleyecek. Galaatasaray ile Beşiktaş'ın ikili averajı aynı olduğu için puan eşitliğinde genel averaja bakılacak. Siyah-beyazlılar son 2 haftaya 45, sarı-kırmızılı takım ise 39 averajla giriyor. Sarı-kırmızılılar genel averajda ise Beşiktaş'ı geçmesi halinde şampiyon olacak.

BEŞİKTAŞ - KARAGÜMRÜK

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Welinton, N'Sakala, Josef, Necip (Dorukhan), Ghezzal, Ljajic, N'Koudou, Larin Karagümrük: Viviano, Koray, Roco, Zukanovic, Balkovec, Biglia, Castro, Bertolacci, Ndao, Lens, Borini Hakem: Ali Palabıyık Stat: Vodafone Park Saat: 20.30

ÇEBİ'DEN DEV PRİM

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, şampiyonluk için kesenin ağzını açtı. Kulübün vereceği şampiyonluk primine ek olarak Çebi’nin futbolculara kendi adına da bir ‘bonus’ vereceği öğrenildi. Takımının şampiyonluk yolundaki motivasyonunu artırmak isteyen Beşiktaş Başkanı, mutlu sona ulaşılması halinde futbolculara adam başı 200-300 bin TL dolayında bir prim dağıtacak.

FENERBAHÇE - SİVASSPOR

Fenerbahçe: Harun, Gökhan, Serdar, Szalai, Caner, Sosa, Ozan, Mesut, İrfan Can, Pelkas, Valencia Sivasspor: Ali Şaşal, Ahmet, Robin, Caner, Uğur, Hakan, Claudemir, Felix, Fajr, Gradel, Kayode Hakem: Halis Özkahya Stat: Ülker Saat: 20.30

KARİYER ZİRVESİ

Ozan Tufan ve Enner Valencia, kariyer zirvesinin eşiğinde... Teknik patron Emre Belözoğlu’nun santrforda değerlendirdiği Valencia, kalan haftalarda 2 kez fileleri sarsarsa, 31 yaşında en çok gol attığı sezona ulaşacak. Ozan geride kalan haftalarda 6 gol-8 asistle oynadı. 26 yaşındaki yıldız 1 gol daha bulursa kariyerinin en skorer sezonunu yaşayacak.

DENİZLİSPOR-GALATASARAY

Denizlispor: Abulkadir, Emirhan, Muhammed, Sakıb, Ali, Diskerud, Murawski, Sacko, Hasan, Recep, Rodallega Galatasaray: Muslera, Yedlin, Donk, Marcao, Saracchi, Taylan, Gedson, Emre Kılınç, Kerem, Onyekuru, Babel Hakem: Abulkadir Bitigen Stat: Denizli Atatürk Saat: 20.30

TERİM'DEN 4. DALYA

Fatih Terim, dört farklı dönemde çalıştırdığı Galatasaray’da 400. Süper Lig maçına çıkacak. Cimbom, Terim’le 251 galibiyet, 91 beraberlik ve 57 mağlubiyet yaşadı. Maç başına 2.11 puan ortalaması tutturan tecrübeli çalıştırıcı, bu süreçte 8 lig şampiyonluğu kazanırken takımı 831 gol attı, 374 gol yedi.