Süper Lig'in en genç golcüsü unvanını elinde bulunduran 17 yaşındaki Emre Demir, Barcelona'ya transfer oldu. Emre Demir, UEFA kuralları gereği, 18 yaşını doldurduktan sonra Barcelona'ya gidebilecek. 15 Ocak 2004 doğumlu Emre Demir, devre arasında dünya devine katılacak. Transferi önce Yukatel Kayserispor, paylaşımı ile duyurdu. Ardından Barcelona, resmi sosyal medya hesabından Kayserispor'a yanıt verdi. Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı da, transferi "Bir hayal daha gerçek oldu" paylaşımı ile duyurdu.

UNVANI ENES ÜNAL'DAN ALMIŞTI

Kayserispor'un genç yeteneği Emre Demir, 19 Kasım 2019 tarihinde Gençlerbirliği ile oynanan karşılaşmada tarihe geçti. O maçta 15 yaşında olan Emre Demir, 68. dakikada Bernard Mensah'ın yerine oyuna dahil oldu. Oyuna girdikten üç dakika sonra ağları havalandırmayı başaran Emre Demir, Süper Lig tarihinin gol atan en genç oyuncusu unvanını Enes Ünal'dan almış oldu. Emre Demir, 15 yaş 9 ay 25 günü doldurduğu gün gol atmayı başarmıştı. Emre Demir'den önce bu unvanı elinde bulunduran Enes Ünal ise 16 yaşını 3 ay ve 17 gün geçtiğinde gol kaydetmişti.

TRANSFERİ ÖNCE KAYSERİSPOR DUYURDU

Kayserispor, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Emre Demir'in Barcelona'ya transferini resmen açıkladı. Yapılan paylaşımda Barcelona da etiketlenerek "Gururluyuz, Mutluyuz, Umutluyuz! Altyapımızdan yetişerek defalarca alt yaş kategorilerinde milli formayı giyen, Süper Lig’in en genç golcüsü Emre Demir'in, Barcelona'ya transferi konusunda anlaşma sağlandı" denildi. Barcelona, Kayserispor'un bu paylaşımına resmi sosyal medya hesabından yanıt verdi. Dünya devinin yaptığı paylaşımda "Hoş geldin Emre Demir! Biz de gururluyuz, mutluyuz, umutluyuz çünkü; 15 yaşında, Türkiye Ligi'nin en genç golcüsü, Barcelona tarihindeki üçüncü Türk futbolcu" ifadelerine yer verildi. Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı da, transfer ile ilgili "Bir hayal daha gerçek oldu. Yukatel Kayserisporumuzun gözbebeği, Emre Demir'imizi dünya devi Barcelona'ya transfer ettik. Başarılarınla gençlerimize örnek ol, gururumuza gururlar kat sevgili Emre. Tüm camiamıza, Türkiyemize, Barcelona'ya hayırlı olsun" paylaşımında bulundu.

TRANSFERİN DETAYLARI

Barcelona Kulübü, Emre Demir transferinin detaylarını da açıkladı. Barcelona, Emre Demir için Kayserispor'a 2 milyon Euro ve bonuslardan oluşan bonservis bedeli ödeyecek. Genç futbolcu ile 2027 yılına kadar anlaşma imzalanacak. Emre Demir'in serbest kalma bedeli 400 milyon Euro olacak. Emre Demir'in güncel piyasa değeri 1 milyon Euro...

HİKMET KARAMAN: ŞEHRİMİZ ADINA GURUR VERİCİ

Emre Demir'in Barcelona'ya transferi hakkında sorulan soru üzerine deneyimli teknik direktör Hikmet Karaman, şu değerlendirmelerde bulundu: "Emre yetenekli bir kardeşimiz. Emre'yi, Doğan'ı, Nurettin'i A takıma alıp oynatan benim. Ben gittikten sonra Emre, Nurettin ve Eray'ın çok daha üst düzeyde olmasını beklerdim. Yaşadığı sakatlık nedeniyle Emre'yi biraz geri gitmiş gördüm. Bir sakatlık geçirmiş. Son 2-3 antrenmanda Emre'yi çok iyi gördüm. Bu fiziksel kapasitesini de yukarı taşırsa önümüzdeki haftalarda ondan da faydalanmayı düşünüyorum. Önemli bir transfer. Kayseri'den aynı sezonda bir oyuncumuzun Fransa'ya bir oyuncumuzun İspanya'ya Barcelona'ya gitmesi şehrimiz adına gurur verici. İnşallah bu sayıları çoğaltarak, kulübümüze hem ekonomik anlamda hem de prestij anlamında bir çok şeyler katarız." [old_news_related_template title="Galatasaray, Kayserispor'a karşı direnemedi: Fark geldi!" desc="Kayserispor, 3 maçtır galibiyete hasret olan Galatasaray'ı İstanbul'a eli boş gönderdi. Thaim'ın golleri ve Emrah Başsan'ın şık plasesi Galatasaray'ı yıktı! Kayserispor, tarihinde Galatasaray'a ilk kez 3 gol attı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/22/iecrop/nn_16_9_1632336473.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/kayserispor-galatasaray-maci-canli-yayin-super-lig-6-hafta-6664160/"]