Türk futbolunda 2022-2023 sezonunun ilk resmi maçı bugün oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 16. kez düzenlenen Süper Kupa’da Trabzonspor ile Demir Grup Sivasspor mücadele edecek. 2006’dan bu yana düzenlenen, eski Cumhurbaşkanlığı Kupası formatında oynanan organizasyon, geçen sezonun Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlarını karşı karşıya getirecek. Trabzonspor üçüncü, Sivasspor ilk Süper Kupa şampiyonluğu için sahaya çıkacak. Bordo-mavililer, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 2010’da Bursaspor’u 3-0, 2021’de de Başakşehir’i 2-1 yenerek kupanın sahibi olmuştu. Teknik Direktör Abdullah Avcı da Karadeniz ekibi ile üçüncü kupasını kaldırmak için ter dökecek.

YENİLER VİTRİNE ÇIKIYOR

Trabzonspor'da yeni transferlerden sol bek Eren Elmalı, sağ bek Jens Larsen ve kanat oyuncusu Trezeguet’nin bugün ilk 11’de oynaması bekleniyor. Avcı; geçen sezon fazla forma şansı bulamayan ama kamp döneminin yıldızı olan Kouassi’yi de sahaya sürmeye hazırlanıyor. Sivasspor ise bu yaz transfer döneminde Angielski, Murat Paluli ve Robin Yalçın’ı kadrosuna kattı. Çalımbay, bu isimlerden ikisini sahaya sürecek.

REKORLAR GALATASARAY'DA

Süper Kupa ilk kez 2006’da oynanırken, Frankfurt’taki finalde Galatasaray’ı yenen Beşiktaş, kazanan takım olmuştu. Galatasaray, 6 kez ile Süper Kupa’yı en çok kazanan takım... Fenerbahçe 3, Beşiktaş ve Trabzonspor 2’şer, Konyaspor ve Akhisarspor ise birer kez kupayı havaya kaldırdı. Daha önce 33 kez oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda da Galatasaray en başarılı takım: 10... Beşiktaş ve Trabzonspor ise 7’şer kez kazandı.

MUHTEMEL 11'LER

TRABZONSPOR: Uğurcan, Larsen, Denswill, Hugo, Eren, Dorukhan, Hamsik, Kouassi, Trezeguet, Visca, Cornelius SİVASSPOR: Ali Şaşal, Uğur, Murat, Paluli, Goutas, Caner, Gradel, Robin Yalçın, Erdoğan, Ulvestad, Hakan, Yatabare