Şampiyonlar Ligi play-off turunu heyecanla bekleyen Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı'nın ısrarla istediği stoper transferinde mutlu son çok yakın. Karadeniz ekibi transfer listesindeki isimlerden biri olan ve ilk temaslarda istediği sonucu alamadığı Marc Bartra transferinde sonuca ulaştı. Bordo mavililer, 31 yaşındaki oyuncu için menajeri ve kulübü Real Betis ile prensip anlaşmasına vardı. Yıllarca altyapısında yetiştiği Barcelona'da forma giyen ardından Dortmund'a giden Bartra'nın müthiş kariyerinin ardından Trabzon'a gelerek resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor. Bartra transferin resmileşmesi halinde Trabzonspor'un tarihteki ilk İspanyol futbolcusu olacak.

UZUN PAZARLIKLAR SONUCU İKNA OLDU

Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun bizzat İspanya'ya giderek sürdürdüğü görüşmeler neticesinde uzun süren pazarlıklar sonucu anlaşma zemini oluşturuldu. Edgar Le'nin geçen sezon sakatlanmasının ardından savunma merkezinde büyük sorun yaşayan ve yeni sezonda bu bölgeyi güçlendirmek isteyen bordo mavililerde Bartra transferinin Kopenhag eşleşmesinden önce resmiyete kavuşması bekleniyor. Trabzonspor'un Enis Barthi'den sonra Bartra'yı da özel uçakla Trabzon'a getirmesi ve son detayların ardından sağlık kontrollerinden geçirmesi bekleniyor.

İSPANYOLLAR MALİYETİNİ DUYURDU

İspanyol basınından Marca Gazetesi, Marc Bartra'nın Trabzonspor'a maliyetinin detaylarını açıkladı. Haberde, bordo mavililerin Bartra için kulübü Real Betis'e bonuslarla birlikte yaklaşık 5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceği belirtilirken, 31 yaşındaki oyuncunun ise bonuslarla birlikte yıllık 3 milyon Euro'ya yakın maaş alacağı kaydedildi.

KUPA KOLEKSİYONERİ

Dünyaca ünlü bir stoperi kadrosuna katmaya hazırlanan bordo mavililer adeta bir kupa koleksiyonerini renklerine bağlayacak. Kariyerinde Barcelona, Borussia Dortmund ve Real Betis formaları giyen Bartra, 2 Şampiyonlar Ligi, 1 Süper Kupa, 1 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 5 İspanya La Liga, 2 İspanya Süper Kupası, 3 İspanya Kupası ve 1 Almanya Kupası kazandı.

2016'DA 8 MİLYON EURO'YA TRANSFER OLMUŞTU

Barça alt yapısından yetişen Marc Bartra, A takımda 3 sezon forma giydikten sonra 2016'da 8 milyon Euro karşılığında Alman ekibi Borussia Dortmund'a transfer oldu. İspanyol savunmacı bir sezon sonra ise bu kez 10.5 milyon Euro karşılığında Real Betis'e transfer oldu. Kulübüyle sözleşmesinin bitimine 1 yıl kalan 31 yaşındaki futbolcu geçtiğimiz sezon Betis formasıyla 32 maçta forma giyip 2 gol attı. Bartra bu maçlarda 6 da sarı kart gördü.