Avrupa Kupaları'na katılma mücadelesi veren Trabzonspor, Süper Lig 37. haftasında konuk ettiği Fatih Karagümrük'ü 2-0 yenerek 5 maç sonra galip gelmeyi başardı. Trabzonspor ligde oynadığı son 5 maçı beraberlikle tamamlamıştı. Bordo mavili ekibin gollerini 15.(p) ve 65. dakikalarda Djaniny kaydetti. Konuk ekip Karagümrük ikinci yarının başında beraberlik için fırsatları yakaladı ancak, kaleci Uğurcan Çakır'ı geçemedi. Trabzonspor bu sonuçla 63 puana yükselirken, Karagümrük 50 puanda kaldı ve galibiyet hasreti 3 maça çıktı. Bordo mavili ekip bir sonraki maçta Göztepe'ye konuk olacak. Fatih Karagümrük ise, Antalyaspor'u ağırlayacak.

UĞURCAN'DAN KRİTİK KURTARIŞLAR

İlk yarı Djaniny'nin penaltıdan attığı golle Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona ererken ikinci yarı Uğurcan Çakır'ın kurtarışlarıyla başladı. Konuk ekip Fatih Karagümrük, 52. dakikada Mevlüt Erdinç ile golle burun buruna geldi. Sol kanattan ceza sahası içine yapılan ortaya altıpas üzerinde Mevlüt Erdinç dengesiz bir vuruş gerçekleştirdi. Kaleye yönelen topu kaleci Uğurcan son anda ayaklarıyla engelleyerek mutlak bir gole izin vermedi. Dakikalar 55'i gösterirken bu kez Ndao sağ kanattan arka direğe ortaladı. Salibur'un vuruşunu yine kaleci Uğurcan kurtardı ve Karagümrük'ün beraberliği sağlamasına engel oldu.

BÜYÜK HATA VE YİNE DJANINY

İkinci yarıya baskılı başlayan ve etkili bir oyun sergileyen Karagümrük, 65. dakikada savunmanın yaptığı büyük hata ile kalesinde ikinci golü gördü. Karagümrük savunması baskı nedeniyle topu kaleciye dönmek istedi ancak, fırsatçı Djaniny araya girerek topu kaptı. Kaleci Emiliano Viviano'yu çalımlayan Djaniny, hem takımının hem de kendisinin ikinci golünü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Trabzonspor mücadeleyi 2-0 kazandı.