Süper Lig'in 24. haftasında lider Trabzonspor sahasında ağırladığı Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup etti. Ligde verilen aranın ardından seyircisi ile buluşan bordo mavili takım son haftalardaki çıkışıyla dikkat çeken Kasımpaşa'yı da mağlup ederek sürprize izin vermedi. Ligde son olarak İstanbul'da son dakikalarda bulduğu 2 golle Galatasaray'ı 2-1 mağlup ederek şampiyonluk yolunda çok hayati bir galibiyet alan Fırtına, Kasımpaşa karşısında da 3 puanı alarak hedefine emine adımlarla devam etti.

EDIN VİSCA TARAFTARA 'MERHABA' DEDİ

Galatasaray karşısında attığı golle galibiyeti getiren yeni transfer Edin Visca, Medical Park Stadı'nda da Kasımpaşa önünde ilk yarıda golü atarak 3 puanı alan isim oldu. 2 haftada 2 gol atarak çok önemli katkı veren Visca bordo mavili seyirciye de 'merhaba' dedi. İlk yarıda çok fazla bireysel hata yapan Kasımpaşa 6. dakikada geriye düştüğü maçta beraberlik sayısını bulamadı. 68'de Valentin Eysseric'in müthiş şutu direkte patlayınca Kasımpaşa deplasmandan eli boş döndü.

İKİ KIRMIZI KART BİRDEN ÇIKTI

İkinci yarıda 75'te yaşanan bir gerilimde Trabzonspor'dan Bruno Peres, Kasımpaşa'da ise Valentin Eysseric ikinci sarı kart ve kırmızı kartla oyundan atıldı. Kalan dakikaları iki takım da 10 kişi tamamladı. Trabzonspor son dakikalarda Cornelius ile bulduğu fırsatları değerlendiremedi ve ilk yarıda bulduğu tek golle galibiyete uzandı. Bu skorun ardından puanını 57'ye çıkaran Trabzonspor liderlik koltuğunda aradaki farkı korudu. Kasımpaşa ise 27 puanla 13. sırada kaldı. Gelecek hafta Trabzonspor ligdeki en yakın rakibi Konyaspor'u sahasında ağırlayacak. Kasımpaşa ise sahasında Gaziantep FK ile karşı karşıya gelecek.

RAKİPLERİN 26'NCI BULUŞMASI

Trabzonspor ile Kasımpaşa arasında bugüne kadar oynanan 25 maçta 12 kez bordo mavili, 6 kez ise lacivert beyazlı ekip galip geldi. Her iki takım 7 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Medical Park Stadyumunda bugüne kadar oynanan maçlarda ev sahibinin üstünlüğü bulunuyor. Bordo-mavililer, Trabzon'da oynanan 13 maçın 8'sini kazanırken, konuk ekip 3 kez galip geldi. 2 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

SERİ İÇİN YARIŞILACAK

Evinde 17 maçlık yenilmezlik serisi bulunan Trabzonspor, bugünkü karşılaşmadan kayıpsız ayrılarak yenilmezlik serisini 18'e çıkarmak istiyor. 24'üncü haftada lider Trabzonspor'a konuk olan Kasımpaşa, bugünkü karşılaşmadan galip ayrılması halinde tarihinde ilk kez 6 maçlık galibiyet serisi yakalayacak.

BAŞKAN AĞAOĞLU MAÇTA YOK

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, şampiyonluk yarışının önemli bir adımı olan Kasımpaşa maçında bordo mavili takımı evinden takip edecek. Covid-19 virüsüne yakalanan ve karantinada bulunan Ağaoğlu, Trabzonspor'a İstanbul'daki evinden destek verecek.

TRANSFERLER KADRODA

Trabzonspor, şampiyonluk yarışının hızlandığı haftalarda Kasımpaşa karşısına ikinci devre transferleriyle çıktı. Bordo mavililerin yeni transferleri Edin Visca ve Puchacz ilk 11de, Afrika Uluslar Kupasından dönen Jean Evrard Kouassi yedek kulübesinde yer aldı. Kouassi, bugün sahaya çıkması halinde bordo mavili formayla siftah yapacak.

GRANDE EKSİK

Ligin 21'inci haftasında oynanan Sivasspor karşılaşmasında hafif sakatlık geçiren bordo mavililerin yıldız oyuncusu Marek Hamsik, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına da katılmamıştı. Bu hafta salonda takımdan ayrı çalışma yapan Grande lakaplı Hamsik, gelecek haftalarda oynanacak mücadeleler için bugünkü karşılaşmada riske edilmedi. Bordo mavililerde sakatlığı devam eden Fode Koita da bugünkü karşılaşmada yer almıyor.

YEDEK GÜÇ BAKASETAS

Covid-19'a yakalanan ve idmanlara katılmayan Bakasetas, son yapılan testlerinin negatif çıkması ve oynayabilecek durumda olması nedeniyle yedek güç olarak kulübede forma şansı bekleyecek.

CEZASI BİTEN TÜRKMEN KADRODA YOK

Ligin 22'nci haftasında oynanan Giresunspor maçında gördüğü sarı kart sonrası oyundan alınan ve sahadan ayrılırken direkt soyunma odasına giden Hüseyin Türkmen geçtiğimiz hafta oynanan Galatasaray karşılaşmasında forma giyememişti. Teknik Direktör Avcı, Hüseyin Türkmen'e cezası biten Hüseyin Türkmen'i bugün oynanan Kasımpaşa kadrosuna dâhil etmedi.

CORNELIUS REKOR PEŞİNDE

Ligde gol krallığında Karagümrüklü oyuncu Pesic'in ardından 11 golle ikinci sırada bulunan Danimarkalı oyuncu Cornelius, Kasımpaşa filelerini havalandırırsa 2019-220 sezonunda forma giydiği Parma'daki başarısını yakalayacak. Andreas Cornelius, gol krallığı ve kariyerinin rekorunu kırmak hedefiyle bugün sahaya çıktı.

KASIMPAŞA'NIN EKSİKLERİ

Kasımpaşa'da kart cezalısı olan Donk ile sakatlıkları bulunan Bruma ve Eysseric sakatlıkları nedeniyle Trabzonspor karşısında forma giyemeyecek.

AVCI'DAN 5 OYUNCUYA UYARI

Trabzonspor'da gelecek hafta oynanacak kritik Konyaspor karşılaşması öncesinde 5 oyuncu kart sınırında bulunuyor. Covid-19u atlatan ve kadroda bulunan Bakasetas, Manolis Siopis, Bruno Peres, Uğurcan Çakır ve Djaniny bu hafta karşılaşmada sarı kart görmesi halinde haftaya Konyaspor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kart sınırında bulunan 5 oyuncuya bugünkü Kasımpaşa karşılaşmasında risk almamaları ve kart görmemeleri için uyardı.

BİLETLERİN YÜZDE 90'I SATILDI

Bordo-mavili taraftarlar, şampiyonluk yarışının hızlandığı haftalarda takımlarına olan desteklerini sürdürüyor. Taraftarlar, Kasımpaşa karşılaşması için tribünleri doldururken maçın biletleri yüzde 90'a yakın oranda satıldı. 40 bin 782 bilet satışa çıkarken, biletlerden 36 bin 428'i satıldı.