Süper Lig'in lideri Trabzonspor'a konuk olan Gaziantep FK maçın 4. dakikasında kırmızı kart bekledi ancak, hakem Suat Arslanboğa ve VAR odası pozisyonun temiz olduğuna karar verdi. Trabzonspor savunmasının arkasına atılan pasa hareketlenen Nouha Dicko topu kontrol ettikten sonra ceza sahasına girmek üzereydi. Ancak Vitor Hugo'nun müdahalesiyle ceza yayı üzerinde yere düşen Dicko faul bekledi. Pozisyonu devam ettiren hakem Suat Arslanboğa, topun dışarı çıkmasının ardından pozisyonun VAR'dan kontrol edilmesi için bekledi.
Görüntü beIN Sports'tan alınmıştır.
O sırada Gaziantep FK'lı oyuncular hakemin etrafını çevirdi ve yoğun itirazlarda bulundu. Yaklaşık 2 dakikalık beklemenin ardından hakem Suat Arslanboğa pozisyonun temiz olduğuna karar verdi ve oyunu devam ettirdi. Bu kararın ardından Gaziantep FK'nın resmi Twitter hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yapılırken, pozisyon sosyal medyada en çok konuşulanlara arasına girdi. Öte yandan Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Metin Sipahioğlu da Twitter'dan yaptığı paylaşımla karara tepki gösterdi.

44. DAKİKADA YİNE DICKO

Ayrıca maçın 44. dakikasında yaşanan bir pozisyonda Dicko bu kez Trabzonspor ceza sahası içinde yerde kaldı ancak hakem oyunu devam ettirdi ve pozisyonun devamında Trabzonspor üçüncü golü buldu. Bu olayla ilgili de paylaşım yapan Gaziantep FK, "Dicko bir kez daha ceza sahası içinde rakibin müdahalesiyle yerde kaldı, maçın HAKEMİ düdüğünü ağzına götürdü ancak oyunu devam ettirdi" ifadelerine yer verdi.

"HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ"

Gaziantep Teknik Direktörü Erol Bulut, maçın ardından yaptığı açıklamada güzel bir maç olduğunu ancak hakemlere haklarını helal etmediklerini belirterek, "Bugün özellikle soru almayacağım. Maçla ilgili konuşulacak çok güzel şeyler var. İki takım adına da güzel bir maç olduğunu düşünüyorum. Adalet adına konuşacak hiçbir şey yok. Gaziantep FK camiası olarak bugünkü hakem ekibine biz hakkımızı helal etmiyoruz. 5'inci dakikada zaten maçı bitirmiş oldu" şeklinde konuştu.