Devre arası transferine hızlı başlayan Süper Lig'in lideri Trabzonspor prensip anlaşmasına vardığı 27 yaşındaki sol kanat oyuncusu Jean Evrard Kouassi Türkiye'ye geldi. Saat 16.30'da İstanbul'a inen Fildişili oyuncu akşam saatlerinde Trabzon'a hareket edecek. Bordo mavililerin sağlık kontrollerinin ardından imza attıracağı Evrard Kouassi'nin ülkesi ile katılacağı Afrika Kupası'ndan önce takıma adapte olması için erken çağırıldığı öğrenildi. Takımı Wuhan ile sözleşmesi 31 Aralık'ta sona erecek oyuncu için özel izin alındı.

ERTUĞRUL DOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Gervinho'nun sakatlığı nedeniyle o bölgeye bir takviye planlayan Trabzonspor, son olarak Çin Süper Ligi ekiplerinden Wuhan FC'nin formasını giyen Kouassi'yi listesine eklemişti. Sonrasında Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, Wuhan Zall ile sözleşmesi sona erecek olan Jean Evrard Kouassi ile prensip anlaşmasına vardıklarını açıklamıştı.

3.5 YILLIK SÖZLEŞME

Jean Evrard Kouassi Trabzonspor ile 3.5 yıllık sözleşmenin altına imza atacak. 27 yaşındaki futbolcu yıllık 700 bin Euro kazanacak. Ayrıca her yıl için 200 bin Euro imza parası da ödeneceği öğrenildi. Sözleşmesi bittiği için Wuhan'a herhangi bir bonservis bedeli verilmeyecek.