Fenerbahçe'nin eski milli futbolcusu, 'Bay Gol' lakaplı Osman Arpacıoğlu vefat etti. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Fenerbahçemizin eski milli futbolcusu, 'Bay Gol' lakaplı Osman Arpacıoğlu'nun vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Camiamızın değerli ismi Osman Arpacıoğlu'na Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz" denildi. Türkiye Futbol Federasyonu da "Osman Arpacıoğlu'nun vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz" ifadelerini kullanırken, Arpacıoğlu anısına 5 ve 6 Aralık tarihlerinde oynanacak tüm maçlarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını duyurdu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden yapılan taziye mesajında, "Uzun dönemler Fenerbahçe ve Mersin İdmanyurdu kulüplerinde oynayan, Süper Lig'de 1972-1973 sezonunda gol kralı olan Osman Arpacıoğlu, 1968-1974 yılları arasında 13 kez A Millî Takımımızın formasını giydi. TFF Temsilcisi olarak da görev yapan Arpacıoğlu, Türk futboluna çok değerli katkılarda bulundu. Osman Arpacıoğlu anısına 5 ve 6 Aralık tarihlerinde oynanacak tüm maçlarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Merhum Osman Arpacıoğlu'na Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz" denildi.

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

Fenerbahçe'de oynadığı 1971–1977 yılları arasında aralarında iki Süper Lig Şampiyonluğu, bir Türkiye Kupası ve bir Başbakanlık Kupası’nın da bulunduğu sayısız başarıya imza atmış olan eski Milli futbolcu ve spor yazarı Osman Arpacıoğlu, 5 Ocak 1947 tarihinde, Ankara’da dünyaya geldi. Profesyonel futbol yaşamına 1963 yılında, Samsun’da bulunan Akınspor’da başlayan Arpacıoğlu, Samsun Yolspor, Hacettepespor ve Mersin İdman Yurdu’nda top koşturdu. Mersin İdman Yurdu forması altında sergilediği muhteşem futbol ile göze çarpan Osman Arpacıoğlu, 1971 tarihinde Fenerbahçe'ye transfer oldu.

1987 YILINDA 'GOL KRALI' OLDU

Fenerbahçe forması altında 1971–1977 yılları arasında mücadele eden Osman Arpacıoğlu, 1987 yılında attığı 16 lig golü ile 'Gol Kralı' unvanını kazandı. Ezeli Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti sürecinde iki takım arasında en fazla gol atan 3. Fenerbahçeli futbolcu oldu. 1974 yılında Nesrin Sipahi, Fecri Ebcioğlu, Ziya, Şükrü, Cemil, Emin Cankurtaran, Didi ve Yılmaz ile birlikte kulübün bilinen ilk marşı olan sözleri Fecri Ebcioğlu'na ait 'Yaşa Fenerbahçe'nin kaydında yer aldı. Fenerbahçe’den ayrılmasının ardından 1977–1979 yılları arasında Balıkesirspor adına top koşturan Osman Arpacıoğlu, 9 Haziran 1980 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Balıkesirspor maçıyla beraber jubilesini yaparak futbola veda etti. 'Yüzler Kulübü’nün de bir üyesi olan Osman Arpacıoğlu, ligde oynadığı 236 maçta toplam 107 gol kaydetti. 13 kez A Milli formayı giyen başarılı futbolcu, bu maçlarda toplam 3 gol kaydetti. [old_news_related_template title="Galatasaray eski başkanı Mustafa Cengiz son yolculuğuna uğurlandı" desc="Tedavi gördüğü hastanede 71 yaşında hayatını kaybeden Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz, son yolculuğuna uğurlandı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından defnedilen Cengiz’in cenazesine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra spor, siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/29/iecrop/rr_16_9_1638193091.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/galatasaray-eski-baskani-mustafa-cengiz-son-yolculuguna-ugurlandi-6797372/"]