Şampiyonlar Ligi'nin ardından UEFA Avrupa Ligi'nde de çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu. Avrupa'nın 2 numaralı kupasında çeyrek final bileti alan takımlar Granada, Arsenal, Roma, Dinamo Zagreb, Villarreal, Ajax, Slavia Prag ve Manchester United oldu. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final ile yarı final eşleşmelerini belirleyecek kura bu akşam çekilecek.

ORSIC, TOTTENHAM'I YIKTI!

Gecenin en büyük sürprizine Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb imza attı. Tottenham'a ilk maçta 2-0 yenilen Zagreb, sahasında İngiliz devini uzatmalar sonrasında 3-0'la devirmeyi başardı. Dinamo Zagreb'i çeyrek finale taşıyan golleri Mislav Orsic kaydetti. 28 yaşındaki kanat oyuncusu hat-trick yaptığı maçta birbirinden enfes goller atarken, Jose Mourinho ve Tottenham'ı adeta darmadağın etti! İlk yarısı 0-0 biten maçta Orsic, 62 ve 82. dakikalarda attığı gollerle 90 dakikanın skorunu 2-0 olarak belirledi. Hırvat oyuncu 106. dakikada çok şık bir gol atarak takımına turu getiren skoru buldu: 3-0.

TAKIMIN HOCASI HAPSE GİRMİŞTİ!

Dinamo Zagreb Teknik Direktörü Zoran Mamic, geçtiğimiz gün dolandırıcılık suçlamasıyla 4 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve kararın açıklanmasının ardından istifa etmişti. İlk maçta Mamic takımın başın yer alırken, rövanşta ise Dinamo Zagreb'i sahaya yardımcı antrenör Damir Krznar çıkardı.

MOURINHO'DAN TAKIMINA TEPKİ, RAKİBE ALKIŞ

Maçtan sonra konuşan Tottenham Teknik Direktörü Jose Mourinho, oyuncularının oynadıkları futboldan memnun kalmadığını açıkça belirterek, "Takımım, tekrar üstüne basarak söylüyorum benim takımım, bugün önemli bir maç oynuyormuş gibi görünmüyordu. İki takım arasındaki tutku farkı için üzgünüm. Takımım, sadece futbolun değil, hayatın da temellerini sahaya yansıtmadığı için üzgünüm. Bu temeller, işimize saygı duymak ve her şeyimizi vermek" ifadelerini kullandı. Maçtan sonra Dinamo Zagreb soyunma odasına giderek, kendilerini eleyen Hırvat ekibini alkışlayarak tebrik eden Mourinho, hat-trick yapan Orsic'i de tebrik ederek, "Orsic'in attığı golleri ben de, oyuncularım da izledik. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Tek söyleyebileceğim şey, o golleri daha önce de gördüğüm. Oyuncularımı ona karşı özel olarak hazırlamıştım, onu tebrik ediyorum" dedi. Roma ilk maçta 3-0 yendiği Shakhtar'ı deplasmanda 2-1 mağlup etmesini bildi. Molde ile Granada ise 2-0'ın rövanşında Norveç'te karşılaştı. İspanyol ekibi, rövanşı 2-1 kaybetse de Avrupa yürüyüşüne devam etti. Premier Lig ekibi Arsenal da Yunanistan'da kazandığı 3-1'in rövanşında sahasında Olympiakos'a 1-0 yenilse de tur biletini cebine koydu. 23.00 seansının en dikkat çeken karşılaşmasında Manchester United, Milan'ı 1-1'in rövanşında deplasmanda Pogba'nın golüyle 1-0 yenerek eledi. Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu ilk 11'de başladığı maçta 90 dakika forma giydi.
[old_news_related_template title="Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalistler belli oldu" desc="Avrupa futbolunun 1 numaralı kupası Şampiyonlar Ligi'nde son 16 Turu tamamlandı. Çeyrek final için son iki bileti kapan takımlar Bayern Münih ile Chelsea oldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/17/iecrop/bayern-chelsea-reuters_16_9_1616017002.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/sampiyonlar-liginde-ceyrek-finalistler-belli-oldu-6320061/"]