Galatasaray'ın eski futbolcuları Ümit Karan ile Ümit Davala, sarı-kırmızılı kulübün resmi TV kanalında açıklamalarda bulundu. NEF Stadyumu'nda çekilen 'Kolaysa Bil Bakalım' programına çıkan ikili, Fenerbahçe derbisi hakkında da konuşurken; programın gündem olacak sözleri Davala'dan geldi. Bir dönem Fatih Terim'in yardımcılığını da yapan ümit Davala, Fatih Terim için, "Fatih Hoca, TFF'ye başkan olarak da düşünülmeli. Bunu kendisi de düşündü. İleride olabilir. Hocayı oralarda görmek isteriz" dedi.

ÜMİT DAVALA: HASAN ŞAŞ İSTİFRA ETTİ

"Play-off diye bir şey çıkarmışlardı. Yine şampiyon olmuştuk. Sakin kalarak kupayı kaldırdık. Eskiye göre derbiler daha az stresli. Artık daha profesyonel bakılıyor bu maçlara. Hasan Şaş, bir Fenerbahçe derbisi öncesi stresten lavaboya gidip istifra etti."

"HOCA, 'SAKATSIN, SAKAT' DEDİ"

"Hafif ayağım burkuldu bir maçta. Oyundan çıkmak istedim. Çıkardı beni. Sonraki hafta idmanda sordu sakatlığın nasıl diye. İyiyim hocam oynarım dedi. Hoca da bana 'sakatsın sakat' dedi. Oynatmadı beni. O zamandan beri sakatlığı bahane etmedim." "Hoca maç seçmez. Her maça aynı hırsla çıkar. Kazanmak amacını taşır. 27 senem Fatih Terim ile geçti. Hoca benim için çok farklı."

ÜMİT KARAN: EN DERBİ FENERBAHÇE MAÇI

"Biz Ümit Davala ile oda arkadaşıydık. Biz Fenerbahçe maçlarına profesyonel kafayla çıkmadık. Amatör ruhla, taraftar hırslıyla çıkıyorduk sahaya. Fenerbahçe maçlarını seviyorum. 12-13 gol attım kupalar dahil. Şansım tutuyordu. En en derbi Fenerbahçe maçı ya. Beşiktaş daha yeni yeni bir yerlere geldi." "Arda Turan ve Hasan Şaş, Fenerbahçe maçı öncesi en çok stres yapan futbolculardı. Bu maçlarda oynaman lazım. Bir Galatasaraylı, Fenerbahçeliysen bu maçta oynaman gerek."

"TÜRK FUTBOLUNU YÖNETMESİ LAZIM"

"Fatih hoca gibi ismi İmparator olmuş birini eleştirenler de oluyor. Spor insanla yapılır. zaman zaman tabii ki formsuz olabilirsin. Eleştirmek için bir şeyler bulmak lazım. Sevmediğin için eleştirmen doğru değil. Başardıklarını başarabilecek dünyada hoca gelmez. Aktif hocalar içerisinde en çok kupa kazanan 3 isimden biri. Bu kolay değil. Bana sorarsan Fatih Hoca'nın Türk futbolunu yönetmesi lazım, sadece Galatasaray'ı değil."