Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Ümraniyespor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Ümraniye Şehir Stadı'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe, 73'te Batshuayi ve 89. dakikada Glumac'ın kendi kalesine attığı gollerle 2-1 kazandı. Ev sahibi takımın tek golü ise 78. dakikada Umut Nayir'den geldi. Gaziantep FK maçında olduğu gibi 3 puanı son anlarda kurtaran Fenerbahçe, 41 puana yükselip 45 puanlı lider Galatasaray'ı takibini sürdürdü. Son sıradaki Ümraniyespor ise 14 puanda kaldı.

VALENCIA ATTI, BAYRAK KALKTI!

Temponun düşük kaldığı mücadelede Valencia ilk yarının son dakikasında topu filelere gönderdi ancak yan hakem İrfan Can'ın pası sonrası ofsaytta olan Ekvardolu golcü için ofsayt bayrağını kaldırdı.
Fotoğraf: AA

GERALDO DİREKTEN DÖNDÜ

Gollerin geldiği ikinci yarıda ise gollerin habercisi olan pozisyon yaşandı. 72. dakikada Geraldo'nun sol kanattan gelen ortaya yaptığı vuruş sonrası top yan direkten döndü.

90+8'DEKİ GOL VAR'DAN DÖNDÜ

Ümraniyespor 90+8'de Umut Nayir ile yeniden maça dengeyi getirdi ancak pozisyonun başlangıcında Batshuayi'ye faul yapıldığı gerekçesiyle gol iptal edildi. Hakem pozisyonu ekranda izleyip golü iptal ederken ardından itiraz ve alkışlı tepki nedeniyle Onur Atasayar çift sarı kartla oyun dışında kaldı.
Fotoğraf: AA
Ligin 21. haftasında Ümraniyespor, 28 Ocak Cumartesi günü Antalyaspor'a konuk olacak. Fenerbahçe ise 29 Ocak Pazar günü sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

GOLLER NASIL GELDİ?

74. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Szalai'nin uzun mesafeli pasında topu kontrol eden ve rakibinden kurtulan Batshuayi, ceza alanında kaleci Orkun Özdemir ile karşı karşıya kaldı. Orkun'u da çalımlayan Batshuayi'nin vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 0-1. 78. dakikada ev sahibi ekip, beraberlik golünü buldu. Sağ kanattan Avounou'nun savunmanın arkasına gönderdiği topla buluşan Umut Nayir, ceza alanında kaleci Altay Bayındır'ı çalımlayarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1. 89. dakikada sol kanattan Zajc'ın pasında savunmanın arkasına hareketlenen Valencia'nın sol köşeden içeri çevirdiği topu Glumac, kendi kalesine gönderdi. Topun filelere gitmesinin ardından maçın yardımcı hakemi, ofsayt bayrağını kaldırdı. İlk anda ofsaytı işaret eden maçın hakemi, VAR incelemesinin ardından golü geçerli saydı.

FENERBAHÇE'DE 4 EKSİK

Fenerbahçe, HangiKredi Ümraniyespor karşısında 4 oyuncusundan yararlanamadı. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı devam eden Joao Pedro'nun yanı sıra hafif sakatlıkları bulunan Bright Osayi-Samuel ve Joshua King ile Gustavo Henrique, teknik heyet kararıyla mücadelenin kadrosunda bulunmadı.

İRFAN CAN İLK 11'E DÖNDÜ

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu İrfan Can Kahveci, Ümraniyespor maçına ilk 11'de başladı. Cezası nedeniyle birer lig ve kupa müsabakasını kaçıran tecrübeli orta saha oyuncusu, cezasının bittiği ilk müsabakada ilk 11'de görevlendirildi.

FERDİ SAĞ BEKTE GÖREV ALDI

Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Ferdi Kadıoğlu, Ümraniyespor müsabakasına sağ bekte başladı. Sezon başından beri birçok pozisyonda gösterdiği performansla beğeni toplayan genç oyuncu, genel olarak sol bekte görev almıştı. Teknik direktör Jorge Jesus, sağ bek pozisyonunda Bright Osayi-Samuel'in yokluğunda 23 yaşındaki oyuncuyu burada görevlendirdi.