Taze fasulye Türk mutfağının vazgeçilmez sebzelerinden biridir ve zeytinyağlı yemeklerde ve salatalarda sıkça tercih ediliyor. Hem lezzetli hem de besleyici özellikleri ile öne çıkan taze fasulye yaz aylarında bolca bulunurken, kış için de dondurularak muhafaza edilir. Taze fasulye, sağlıklı ve besleyici bir sebze olmasının yanı sıra doğru malzemelerle hazırlandığında sofralarınıza bambaşka bir lezzet katabilir.

Soğan ve sarımsağın yanı sıra taze fasulye yemeğine 1 tatlı kaşığı toz şeker eklemek, domatesin asidik yapısını dengeleyerek yemeğinize hafif tatlımsı bir lezzet katar. Bu küçük dokunuş, fasulyenin doğal tadını dengelerken dağılmasını da engeller. Tüm aşçılar bu yöntemi kullanıyor. 

NASIL YAPILIR? 

Zeytinyağlı taze fasulye tarifinde en önemli detay, doğru pişirme süresidir. Fasulyenizin cinsine göre pişirme süresi değişebilir bu nedenle taze fasulyenin türünü göz önünde bulundurarak pişirme süresine karar verin. Ayrıca, bol miktarda sulu ve etli domates kullanarak, su eklemeden de pişirebilirsiniz.  Kuru soğanları küp küp doğrayın, sarımsakları ise ince dilimler hâlinde kesin. Domatesleri rendeleyin ve fasulyeleri ayıklayın. Zeytinyağını tencerede kızdırmaya başlayın. Ardından doğradığınız soğanları ve sarımsakları ekleyerek, hafifçe renk alana kadar kavurun. Ayıkladığınız taze fasulyeleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Şeker, tuz, rendelenmiş domates ve sıcak suyu ekleyin. Karıştırmaya devam edin, ardından tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısın. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin ve ardından sıcak ya da soğuk servis edin.