Yapılan bir araştırmaya göre, işlenmiş kırmızı etler demans hastalığına yakalanmanıza neden oluyor. Kırmızı et fazla tüketildiğinde demans riskini artıyor.

İŞLENMİŞ ETLER HAFIZAYI SİLİYOR

Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, salam, sosis gibi işlenmiş kırmızı et ürünleri fazla tüketildiği durumda demansı tetikliyor. Ortalama 49 yaşındaki 134 katılımcının 2 ila 4 yılda tükettikleri bir gıda günlüğü dolduruldu.

Katılımcılar, günde tükettikleri kırmızı et miktarına göre 'az miktarda tüketen' orta miktarda tüketen' 'fazla miktarda tüketen' olarak 3 gruba ayrıldı. 

FAZLA TÜKETENLERDE DEMANS RİSKİ YÜKSEK

Çalışmanın sonucunda, işlenmiş etleri fazla tüketenlerde demans riski yüzde 13 fazla çıktı.