Altını olan köşeyi döndü: Sabahtan beri 215 lira kazandırdı
Altın fiyatlarındaki yükseliş durmak bilmiyor. Gram altın güne 6 bin 230 liradan başladıktan sonra gün içinde 215 lira artarak, 6 bin 445 liraya yükseldi.
ABD ile İran arasında bir barış anlaşması sağlanabileceğine dair umutların enflasyon endişelerini törpülemesiyle, altın ve gümüşe yaradı. Altın bugün yüzde 4'ten fazla değer kazanırken, gümüş de yüzde 3'ü aşan artışla 7 Temmuz'dan beri en yüksek seviyeyi gördü.
Katar, Hürmüz Boğazı'ndaki deniz trafiğini normale döndürmeyi hedefleyen bir taslak metin hazırlandığını açıklarken; Axios'un aktardığı bilgilere göre Washington, Tahran ve Umman taraflarının anlaşmaya oldukça yaklaştığı ve ABD'nin Çarşamba günü gün içinde resmi bir duyuru yapmaya hazırlandığı bildirildi.
ALTIN VE GÜMÜŞ FIRLADI
Altın fiyatları yeni günde durmak bilmeden yükseliyor. Ons altındaki yükseliş, gram altın tarafını da yükseltiyor. Gram altın sabahtan bu yana sergilediği performansla yatırımcısının yüzünü güldürdü.
Gram altın yeni güne 6 bin 230 liradan başladı. Gün içinde yükselişlerini hızlandıran, gram altın TSİ 15.30'da 6 bin 445 liraya kadar yükseldi. Gram altın sabahtan bu yana 215 lira birden artış gösterdi.
Gram altın 17.02'de ise 6 bin 438 lirada bulunuyor.
Ons altında da yukarı yönlü hareketlenmelerin olduğu görülüyor. Ons altın 4 bin 128 dolardan başladıktan sonra gün içinde yükselerek TSİ 15.30'da 4 bin 213 dolar seviyesini gördü.
Ons altın bugün TSİ 17.02'de 4 bin 208 dolarda bulunuyor.
Ons gümüşte güne yükselişle başladı. Ons gümüş TSİ 15.30'da 62,51 dolar seviyesinde bulunuyor.
Ons gümüş TSİ 17.02'de 62,37 dolarda bulunuyor.
Gram gümüş ise yukarı yönlü haraketlilik sergiliyor. Güne 92,76 liradan başlayan gram gümüş 95,63 liraya kadar yükseldi. Gram gümüş TSİ 17.02'de 95,14 dolarda bulunuyor.
Bugün ABD tarafında ADP tarım dışı istihdam rakamları takip edildi. Kritik veri 44 bine geriledi. Gelen rakamların ardından dolar endeksi 99,66 puana geriledi.
*BU HABERDE YER ALAN İFADELER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.