Bu sorunun yanıtı 1 milyon lira ediyor

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında yarışmacı soruları tek tek doğru yanıtlayarak 1 milyon liralık soruya kadar ulaştı. Ecesu Ürker 'in karşısına bu aşamada çıkan soru Cumhurbaşkanlığı forsundaki yıldızların hangi devletleri temsil ettiği ile ilgili idi. Yarışmacı uzun uzun düşündükten sonra çekilme kararı aldı ve çekilmese ne yanıt vereceğini söyledi.

ATV'deki Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında ilginç bir sorunun karşılığı 1 milyon lira ediyordu.

Zorluğu ile dikkat çeken ve ulaşılması adeta bir hayal olan 1 milyon TL değerindeki soru bir kez daha yarışmacıların karşısına çıktı. Bu heyecan dolu anların başrolünde, Ecesu Ürker adlı yarışmacı vardı.

Ürker'e yöneltilen soru şu şekildeydi:

“Cumhurbaşkanlığı forsu ve armasında, Türkiye’yi temsil eden güneşin etrafındaki 16 yıldızın temsil ettiği 16 Türk devleti arasında hangisi yer almaz?”

Büyük ödül için kritik bir eşikte bulunan yarışmacı, çekilme kararı alarak risk almaktan kaçındı. Ancak, doğru cevap olarak düşündüğü şık olan Batı Hun İmparatorluğu'nu dile getirdi.

Ne var ki, sorunun doğru yanıtının Anadolu Selçuklu Devleti olduğu ortaya çıktı.