Çikolata yiyerek o hastalıktan kurtulun: Herkesin korkulu rüyasıydı
ABD'de yapılan bir araştırmada bitter çikolataya dair ilginç bilgiler yayınlandı. Hafta 5 adet bitter çikolata yemek o hastalığı yüzde 10 azaltıyor. İşte 200 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya dair ilginç detaylar...
ABD'de 25 yıldır süren ve 200.000 kişi üzerinde yapılan bir araştırma, bitter çikolatanın tip 2 diyabet riskini azalttığını ortaya koydu. İçerisinde bulunan flavonoidler, meyve ve sebzelerde de bulunan doğal bileşiklerdir. Bu bileşiklerin kalp sağlığına faydalı olduğu kanıtlandı.
Araştırmada, haftada 5 porsiyon bitter çikolata tüketen kişilerde, hiç çikolata tüketmeyenlere kıyasla tip 2 diyabet riskinin yüzde 10 oranında daha düşük olduğu görüldü. Ayrıca 111.000 kişi üzerinde yapılan başka bir çalışmada haftada 5 porsiyon bitter çikolata yemenin tip 2 diyabet riskini yüzde 21 oranında azalttığı ortaya çıktı.
KAKAO MİNERAL AÇISINDAN ZENGİN
Bitter çikolata, sütlü çikolatalara göre daha yüksek kakao oranına sahip. Bu durum bitter çikolatayı daha sağlıklı bir seçenek haline getiriyor. Kakao, flavanoller adı verilen biyoaktif bileşikler içerdiği için bu bileşenler insülin duyarlılığını artırarak diyabet riskini azaltıyor. Bunun yanı sıra kakao, ruh halini iyileştiren, enerji veren ve bağırsak sağlığını destekleyen özelliklere sahip. Aynı zamanda mineral açısından da oldukça zengin.
Çikolatayı haftada 1-2 kez tüketmek sağlık açısından faydalı olabilir. Ancak fazla tüketimden kaçınmak önemlidir. Eğer herhangi bir rahatsızlığınız ya da alerjiniz varsa çikolata tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışın.