Erdoğan'la görüşme öncesi Barzani'den Türkçe paylaşım
IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi öncesinde sosyal medya hesabından Türkçe paylaşımda bulundu.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Irak ziyareti kapsamında "Erbil'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu" belirtti.
Barzani, sosyal medya hesabından Erdoğan’ın Irak ziyaretine ilişkin Türkçe açıklamada bulundu.
"HASSAS BİR DÖNEM"
Barzani, açıklamasında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bağdat ve Erbil'e yaptığı tarihi ziyaret, bölgede hassas bir döneme denk geliyor" ifadelerini kullandı.
Ziyaretin, Irak ve IKBY ile Türkiye arasındaki güçlü siyasi, ekonomik ve güvenlik bağlarına da dikkat çektiğini belirten Barzani, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Erbil'de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Barış, istikrar, ekonomik kalkınma gibi önemli konuları ele alacağız.