Eskiden herkes yerdi ama bugün unutuldu: En sağlıklı et olarak kabul ediliyor

Et, sofralarımızda sıkça tüketilen bir gıda kaynağı olarak daha çok dana, kuzu ya da tavuk seçenekleriyle öne çıkıyor. Bu seçenekler ise her zaman en sağlıklı alternatifler olmayabilir. Uzmanlara göre, en sağlıklı et türü çoğu kişinin nadiren düşündüğü veya hatırladığı bir seçenektir. Bu unutulan et, besin değeri açısından diğerlerine kıyasla daha sağlıklı olarak kabul ediliyor.

Et severler genellikle dana, kuzu, hindi veya tavuk gibi seçenekleri tercih etse de, bu tür etlerin en popüler ve beğenilenler arasında yer alması, onların en sağlıklı alternatifler olduğu anlamına gelmiyor. Araştırmalar, daha az tercih edilen ancak besin değerleri açısından daha yüksek olan başka et türlerine de dikkat çekiyor.

Kaz eti, en sağlıklı et türlerinden biri olarak öne çıkıyor. Değerli protein, vitaminler ve sağlıklı yağ asitleri açısından zengin olan bu et, bir zamanlar oldukça popülerken günümüzde nadiren tüketiliyor ya da birçok kişi tarafından tadı hiç bilinmiyor.

Beyin fonksiyonlarını destekler

Kaz eti, kötü kolesterol seviyelerini düşürerek aterosklerozu önlemeye yardımcı olur ve bu nedenle kalp rahatsızlığı olan bireylere özellikle önerilir. Aynı zamanda anemiyi önleyici etkisi ve beyin fonksiyonlarını desteklemesiyle dikkat çeker. Bu özellikleriyle kaz eti, özellikle yaşlılar ve çocuklar için sağlıklı bir besin seçeneği sunar.