İşte bu yüzden her gün yoğurt tüketmelisiniz

Herkes tarafından sevilerek tüketilen yoğurt, içerisine zencefil eklenmesi halinde sağlığımız için çok daha faydalı bir besin haline dönüşüyor. Çoğu zaman yemeklerde ve çorbalarda kullanılan sağlıklı baharat, vücuttaki iltihap ve ödemin atılmasına yardımcı oluyor.

Baharatların en sağlıklısı olarak tanınan zencefil, çoğu zaman et yemeklerinde, çorbalarda ve salatalarda kullanılmakta. 

Toz, taze ya da kök şekliyle tüketilebilen zencefil, üç halinde de yüksek besin değerlerine sahip olmasıyla öne çıkıyor. Yaş fark etmeksizin her bünyede bağışıklık sistemini geliştirici etkiler gösteren faydalı baharat, soğuk havalarda meydana gelen grip gibi enfeksiyonel hastalıklara karşı koruyucu bir görev üstleniyor. 



ZENCEFİLİ YOĞURTLA BİRLİKTE TÜKETİN

Zencefilde bulunan yoğun C vitamini, kış aylarında görülen hastalıklara karşı doğal bir antibiyotik olarak kullanılmasına neden olmakta. Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen baharatın yüzde 80'i su, yüzde 2'si protein, yüzde 1'i yağ ve yüzde 12'si nişastadan oluşuyor. Bu besin değerleri nedeniyle zencefil, ayrıca B3, B6, demir, kalsiyum, fosfor ve sodyum açısından da zengin bileşenler içeriyor. 

Buna karşın uzmanlar, zencefili en etkili hale dönüştürmek için yoğurtla birlikte tüketilmesini tavsiye etmekte. Bir kase yoğurt içerisine eklenecek bir tutam zencefil, iki faydalı besinin karışımıyla harika bir yağ çözücü ve ödem atıcının oluşmasına imkan tanıyor. 

İşte yoğurt ve zencefili birlikte tüketmenin faydaları: