Keki kabartmanın en önemli noktası buymuş! Böyle çok daha güzel pişiyor

5 çaylarının vazgeçilmezi olan keki pişirirken güzel kabarması için uygulamanız gereken birkaç püf nokta bulunuyor. İşte kek yaparken kabarması dikkat etmeniz gereken püf noktalar...

Kek yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları güzel bir kek yapmanıza yardımcı olur.

Kek yapımında kullanacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması önemli bir etkendir. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilin gibi kuru malzemeleri mutlaka eleyin böylelikle unun havalanmasını ve diğer malzemelerle daha iyi karışmasını sağlar.

Öte yandan kullanacağınız kaplar, çırpma aletleri ve mikser haznelerinin de kuru olması gerekiyor.

MALZEMELER ODA SICAKLIĞINDA OLMALI

Yumurtaların, süt ürünlerinin ve kabartma tozunun taze olmasına dikkat etmeniz gerekiyor özellikle yumurtaların oda sıcaklığında olması büyük bir fark yaratıyor.

KURU MALZEMELERİ ELEMEK GEREKİYOR

Kekinizin güzel kabarması için kuru malzemeleri elekten geçirerek eklemek önemli olurken bu durumda kekin kabarmasını sağlayacak en etkili yöntemlerden biridir.

KEKİN İYİ PİŞMESİ İÇİN GEREKENLER

Kekin içinin iyi bir şekilde pişmesi için fırını önceden ısıtmalısınız çünkü fırın sıcaklığı çok yüksekse kekin dışı pişerken içinin çiğ kalma durumu olabilir. Bu nedenle fırın sıcaklığını biraz daha düşük tutmak etkili olacaktır.

Fırın kapağını ilk yarım saat açmamaya özen göstermeniz gerekirken soğuk hava, kekin pişmesini engelleyebilir. Eğer ağızda dağılan bir kek istiyorsanız bu süre boyunca fırın kapağını açmamanız gerekir.

KABARAN KEKİN SÖNMEMESİ İÇİN BİR SÜRE FIRINDA BEKLETİN

Kekiniz fırından çıktıktan hemen sonra sönüyorsa bu genellikle ısı değişiminden kaynaklanır. Fırından almadan önce kapağını hafif aralayarak ısının yavaşça değişmesine izin verirken kek piştikten sonra bir süre fırında bekletmek, kabaran kekinizin sönmesini önleyecektir.

İlginizi çekebilir