Lapa olan pilavı tane tane yapmak meğer bu kadar basitmiş! Tek bir tanesi yetiyor
Birçok ana yemeğin eşlikçisi olan pilavı pişirirken bazı sorunlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Özellikler pilavın lapa olması sık karşılaşılan sorunlardan biri ancak lapa pilavı kurtarmanın basit bir yöntemi var. İşte ayrıntılar...
Pirinç pilavı, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir ve her öğünde sofralarda yer alır. Özel günlere ise ayrı bir lezzet katar ancak pilav pişirirken bazen istenmeyen sonuçlarla karşılaşmak mümkün.
Bu durumda en yaygın sorun ise pilavın lapa olmasıdır fakat bu yöntemle lapa pilavdan kurtulabilirsiniz.
EKMEK DİLİMİ YÖNTEMİ
Lapa pilavın üzerine birkaç dilim ekmek yerleştirip dinlenmeye bırakın. Ekmek dilimleri, fazla suyu emerek pilavın daha tane tane olmasını sağlayacaktır. Bu basit yöntemle pilavınızı yeniden lezzetli hale getirebilirsiniz.
TAM KIVAMINDA PİRİNÇ PİLAVI NASIL YAPILIR?
Pirinçleri nişastasından arındırmak için bol su ile yıkayın. Su berraklaşana kadar yıkama işlemini devam ettirin. Derin bir kaba pirinçleri alarak üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuz ekleyip karıştırdıktan sonra pirinçleri 15-20 dakika sıcak suda bekletin. Süre sonunda pirinçleri tekrar yıkayın eğer hala nişasta çıkıyorsa, su durulana kadar yıkamaya devam edin.
Pilav tenceresinde tereyağını eritin ve ardından sıvı yağı ekleyin. Süzülen pirinçleri tencereye ilave edin ve 4-5 dakika boyunca kavurun. Pirinçler tane tane olmaya başladığında kavrulmuş demektir. Kavrulmuş pirinçlerin üzerine sıcak suyu ekleyin. İsterseniz et suyu veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz. Eğer tavuk suyu yağlıysa, yarım ölçü tavuk suyu kullanıp geri kalanını su ile tamamlayabilirsiniz.