Marul günlerce ne bozuluyor ne yumuşuyor: Basit bir sarma yöntemi var

Salatalardan, dürümlere kadar yaygın kullanılan yeşillikler arasında yer alan marulu basit bir yöntemle günlerce taze tutabilirsiniz.

The Waddle and Cluck'ın kurucusu Lindsey Chastain marulun nasıl taze tutulacağına dair ipuçları verdi. Bunun için ihtiyacınız olan şey alüminyum folyo.

Marulun asla plastik poşet ya da kaplarda saklanmaması gerektiğini söyleyen Chastain, marulun çoğunlukla sudan oluştuğunu ve bundan dolayı plastik poşetlerde saklanmasının nemin içerisinde yoğunlaşmasına neden olacağını belirtti.

BASİT BİR YÖNTEMLE TAZE KALIYOR

Chastain, bu nemim ise bakteri üremesine teşvik ettiği bunun da marulun çabuk bozulmasına sebep olduğunu ifade etti. Marulun bozulmaması içinse "Bir marul başının etrafına gevşekçe sarılmış alüminyum folyo, marulun kurumasını yavaşlatır. Ancak hava geçirmez olmadığı için tüm o fazla nemin dışarı çıkmasına izin verir. Böylelikle taze kalır "diye anlattı.

Diğer önemli detay ise marulun alüminyum folyaya sarılmadan önce iyice kurutulması. Bir kağıt havluyla bunu halledebilirsiniz.

İlginizi çekebilir