Ne yağ ne tuz ne de salça! Çorbanın lezzetini ikiye katlayan 3 malzeme

Çorba yapmak çoğu kişi için mutfakta en temel ve kolay tariflerden biri gibi görünse de tatları doğru bir şekilde dengelemek ustalık gerektirir. Ancak bir gıda uzmanı, mükemmel kış çorbası hazırlamak için bilinmesi gereken bir sırrı açıkladı. İşte lezzetli bir çorba yapmanın 3 bileşeni...

Ev yapımı bir çorba hazırlamak düşündüğünüzden daha kolay olabilir fakat o lezzetleri yakalamak biraz zordur. Yiyecek ve lezzet uzmanı Phil Bianchi, mükemmel bir kış çorbası hazırlamanın sırrını çözdüğünü aktardı. Bianchi’ye göre, harika bir çorbanın temel bileşenleri oldukça basit: süt ürünleri, sebzeler ve et suyu. Bu üç malzemeyle hazırladığınız çorbanın her zaman lezzetli ve doyurucu olacağına işaret etti.

Bianchi, mutfaklarında bu üç temel bileşene sahip olan herkesin çeşitli kombinasyonlarla farklı çorba tarifleri deneyebileceğini vurguladı.

Kış Çorbası Tarifi:

Malzemeler:

1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet doğranmış soğan
2 büyük havuç, doğranmış
1 diş sarımsak, ezilmiş
650 gr dondurulmuş bezelye
225 gr küp doğranmış patates
2 pint sebze suyu (veya tavuk suyu)
Crème Fraîche (veya herhangi bir yumuşak peynir veya krema)
Tuz ve karabiber
İsteğe bağlı: Acı biberle tatlandırılmış zeytinyağı (ekstra lezzet için)

Hazırlık:

Büyük bir tavada, zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğan, havuç, patates ve sarımsağı ekleyin, sebzeler yumuşayana kadar birkaç dakika soteleyin. Ardından dondurulmuş bezelye ve sebze suyunu ekleyin. Karışımın kaynamasını bekleyin. Çorbanın tatları birleşmeye başladığında, tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte, sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı 15 dakika kadar soğumaya bırakın, sonra el mikseri ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Çorbayı tekrar ısıtın ve büyük bir kaseye dökün. Üzerine Crème Fraîche ekleyerek servis edin. Ayrıca çorbanızın lezzetini bir adım daha öteye taşımak için acı biberle tatlandırılmış zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir